SEGRE

FUTBOL SEGONA RFEF

Abonats i penyes estan tips dels propietaris del Lleida Esportiu i demanen als Esteve que facin un pas al costat

Pueyo contraposa la seua mala imatge amb la del Llista, l'AEM o el CB Lleida

Detall de l’aspecte de brutícia i deteriorament dels seients del Camp d’Esports.

Detall de l’aspecte de brutícia i deteriorament dels seients del Camp d’Esports.CARLES MIRANDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La situació del Lleida Esportiu es troba cada vegada més enquistada. Mentre el clam contra els germans Albert i Jordi Esteve va en augment amb peticions d’abonats, aficionats i penyes que facin un pas al costat per intentar que, almenys, hi hagi una possibilitat que l’equip no sigui expulsat del Camp d’Esports i no hi hagi desbandada de jugadors per l’acumulació d’impagaments, els propietaris del club intenten dilatar tot el que poden el procés. Sense aparèixer als partits i deixant abandonat l’equip i el manteniment de les instal·lacions, els Esteve estan intentant guanyar temps, encara que aquest cada vegada apressa més.

Les al·legacions a última hora, encara que dins del termini, a l’informe tècnic municipal sobre els “incompliments greus” que, segons la Paeria, haurien comès els dirigents del Lleida Esportiu respecte al conveni d’ús del Camp d’Esports, és una bona mostra d’aquestes argúcies legals.

Proven també de dividir la plantilla pagant només a alguns jugadors i no la totalitat del que deuen per intentar sembrar la discòrdia. El tècnic Gabri García manifestava diumenge al final del partit contra el Penya Esportiva d’Eivissa, on no va acompanyar l’equip ni l’encarregat de premsa, que “la situació a l’interior del vestidor ha empitjorat en els últims dies” i va criticar que alguns jugadors “ja no estan donant el cent per cent”, encara que va matisar que “es manté la unitat i la pinya”.

De fet, tota la plantilla –i no només els capitans– té previst comparèixer aquest dijous a la roda de premsa que han organitzat amb el sindicat AFE (Associació de Futbolistes Espanyols). En principi, estaran dos representants d’AFE acompanyant-los i la intenció és explicar amb més profusió de detalls l’actual situació que estan vivint. Algunes situacions que abordaran són les que ha anat publicant aquest diari, però hi haurà més informacions

Investigació de la Guàrdia Civil

Segons fonts consultades, la Guàrdia Civil ja ha conclòs la investigació que ha portat a terme i que va incloure l’escorcoll de les oficines del Camp d’Esports per suposats delictes de frau a la Seguretat Social i blanqueig de capitals, arran de la denúncia per falsedat documental que havien presentat sis exjugadors del club. Ara és la jutge la que ha d’instruir un cas que els Esteve han volgut paralitzar amb promeses de pagament als denunciants, però que de tota manera seguirà el procés judicial habitual.

D’altra banda, Esports de la Paeria segueix analitzant les al·legacions presentades pel club i l’alcalde Miquel Pueyo es va referir ahir a aquest capítol i va afegir que li preocupa la mala imatge de la ciutat que estan donant els propietaris. Va contraposar “la situació dels jugadors, els resultats esportius i determinats silencis clamorosos” amb “les alegries que ens proporcionen el Llista, l’AEM o el CB Lleida”.

Pereira demana informació als creditors del club

L’equip de treball de l’empresari gallec establert a Suïssa Luis Pereira ha fet una crida als creditors del Lleida Esportiu perquè aportin informació sobre el deute que té contret el club amb ells.A través del seu perfil de Twitter #SalvarLleidaEsportiu han obert una línia de comunicació amb tots els creditors a qui se’ls demana que indiquin les seues dades i la documentació del deute i l’enviïn al correu electrònic salvarlleida@gmail.com.Pereira, que continua treballant per intentar fer-se càrrec de la gestió del club, ha hagut de recórrer a aquest mètode davant la falta d’informació sobre el deute que ha rebut dels germans Esteve. Va arribar a entrevistar-se dos vegades amb el president Jordi Esteve, però les conclusions van ser que la informació que rebia ni era certa ni tampoc completa.A l’equip de treball de Luis Pereira figura Vicente Javaloyes, professor de l’Inefc, doctor en Dret i expert en gestió esportiva.

A través d’un vídeo al perfil #SalvarLleidaEsportiu va explicar qui era i els objectius del grup que fins ara ha estat l’únic a mostrar públicament el seu interès per fer-se càrrec de la gestió del Lleida Esportiu i assumir els deutes. “Soc aquí per aportar el meu gra de sorra des de la meua experiència i professionalitat per situar el Lleida Esportiu on es mereix”, va dir Javaloyes.

Amics del Lleida rep el suport de penyes per al club de futbol popular

L’Associació Amics del Lleida segueix, per la seua part, amb la proposta de crear un club de futbol popular que ja compta amb diversos referents a Espanya, després que a Salamanca Unionistas trenqués les regles amb una entitat dirigida pels mateixos aficionats. La seua filosofia és atorgar veu, poder i participació a l’aficionat, una cosa que s’ha perdut en el futbol actual.Ahir dos penyes del Lleida Esportiu, Rudes i És Un Sentiment, van anunciar a través de les xarxes socials el seu suport a aquesta iniciativa per poder fer realitat un projecte de futbol popular a la ciutat.

tracking