BÀSQUET LEB OR

L'ICG Força Lleida tomba el Corunya amb una cistella de Carrera a 2,7 segons del final

Remunta 10 punts de desavantatge en un enorme últim quart

Matej Kavas i Michael Carrera, autor de la cistella de la victòria, disputen un rebot.POL PUERTAS

L’ICG Força Lleida va tornar a firmar ahir un dels seus partits no aptes per a cardíacs, en el qual va tombar el potent Corunya gràcies a la remuntada durant l’últim quart, culminada per una agònica cistella de Carrera a 2,7 segons del final (84-83). Sense Shaquille per problemes físics ni Juani Marcos, encara sense l’alta federativa, l’equip que dirigeix Gerard Encuentra va sumar la setena victòria, quarta al Barris Nord, i segueix al vagó capdavanter, confirmant la seua condició de revelació del curs. Els lleidatans van demostrar al primer quart que són capaços de tutejar qualsevol equip, malgrat que la defensa continua sent l’assignatura pendent.

Aquests 10 minuts van ser un intercanvi constant de cops, malgrat que Ward s’ho va prendre de forma literal i es va enganxar amb Rosa després del primer temps mort dels gallecs (21-18). L’MVP de la LEB Or fins ahir es va posar el pavelló en contra abans que Lafuente tanqués el primer acte amb un triple (26-21).Els de Riazor van sobreviure a base de la seua contrastada qualitat. Un equip construït a cop de talonari que va veure com els de Gerard Encuentra els tutejava també en el segon quart, en el qual es va mantenir la igualtat.

Carrera va desnivellar lleugerament la balança a falta de 3:14 per al descans (41-36), però va respondre el Corunya amb dos accions de Löfberg i Hamilton. El matx va assolir l’intermedi amb tot per decidir (43-41).Dos triples consecutius de Hughes i Carrera van obrir el tercer acte i el Força Lleida va enfilar-se a una renda de 6 punts. El Corunya va tornar a tirar de talent i va aconseguir situar-se davant després d’un parcial de 0-7 que va segellar Löfberg (51-53).

Van respondre els lleidatans amb Kavas, mentre Michael Carrera va posar calma amb el 60-57. Però en aquell precís moment, a 3:14 per al final del tercer quart, al Força Lleida se li van fondre els ploms. Ni tan sols un temps mort d’Encuentra després d’un 0-7 va frenar un Corunya que va fer emmudir el Barris Nord.

Els gallecs van materialitzar un 0-13 i van entrar a l’últim parcial amb 10 punts de renda (60-70). Però al Força Lleida no pots donar-lo mai per mort. L’arrancada dels últims 10 minuts ja apuntaven a l’èpica, amb un 7-0 que va culminar un gran Ignacio Rosa.

A més, Ward se’n va anar a la banqueta per una falta tècnica i encarant-se amb els aficionats, havent de ser subjectat pels seus companys. Rosa l’havia trasbalsat. A la festa es va unir Schreiner amb un parell de triples inversemblants, que van situar el Força Lleida una altra vegada davant a 4:51 del final (74-72).

Quatre punts de Diagne i Gray van obligar Encuentra a aturar el partit 43 segons després. Carrera va anotar 4 punts des de la línia de tirs lliures i Rosa una gran cistella per al 80-76 a 2:36 per al final. Semblava que el Força Lleida tenia el partit a la butxaca, però que encara restava molt temps i el Corunya tenia molta qualitat.

Com la d’Álex Hernández i Javi Vega, que amb un triple va capgirar el marcador (80-81). Només 55 segons al davant. Carrera va tirar de galons i va tornar a anotar, però la resposta del conjunt gallec va deixar el Barris Nord gelat amb 19,4 segons per jugar-se (82-83).

Temps mort d’Encuentra i pilota per a Schreiner, que l’envia a Carrera, defensat a la zona per Hamilton. El veneçolà es va anar fent espai i va buscar el moment precís per anotar el 84-83 a falta de 2,7 segons. Al Corunya encara li va quedar un últim llançament, però aquesta vegada Vega no va tenir la sort de cara i el seu error va fer esclatar de felicitat el Barris Nord.

Gerard Encuentra, tècnic de l’ICG Força Lleida, va destacar després de la victòria davant del Corunya que estava molt orgullós de la capacitat del seu equip de lluitar per la victòria fins al final, malgrat que el marcador del tercer quart (60-70) no convidava a l’optimisme. “Surto del pavelló orgullós del caràcter de l’equip perquè hem hagut de guanyar dos vegades. Semblava que després del tercer quart podíem abaixar els braços, però l’equip ha estat capaç de tornar a remar com ens té acostumats i per això marxo del pavelló molt content”, va dir.

Encuentra va afegir que “l’inici del partit ha estat de molts punts, amb guerra d’estils. Ningú estava marcant el seu terreny, amb un constant intercanvi de cops. Però en el tercer quart ells han estat millors.

Han apujat el nivell defensiu i nosaltres ens hem posat nerviosos, sense compartir la pilota. A més, només hem fet dos faltes en aquest període. Però al final hem tret el caràcter i ho hem donat tot davant d’un gran equip”.

Quant al valor de la victòria davant d’un dels equips més potents de la competició, l’entrenador lleidatà va manifestar que “és una victòria que ens dona molt moralment perquè sabíem que el rival era molt difícil. Per números és una més, però guanyar un rival així et dona un plus. A més, hi ha hagut un gran ambient al pavelló i sense l’afició no hauríem aconseguir remuntar el partit”.

El tècnic del Força Lleida va afegir que “de vegades no ens surten les coses, però l’equip mai s’esborra. Continua remant, lluita. De vegades guanyarem i d’altres perdrem.

Però som competitius”. Per la seua part, Sergio García, entrenador del Corunya, va assenyalar després del matx que aquest es va decidir per detalls i va ser crític amb Ward per la seua actitud durant tot el partit. “Necessitem que els nostres jugadors se centrin en el partit i s’oblidin d’altres coses.

Ha estat un final a cara a creu i no hem tingut la sort de cara.” A més, Sergio García va destacar que “hi ha hagut un jugador que ha sobresortit per sobre de la resta, Carrera, que s’ha posat l’equip a l’esquena. Rosa també ha estat molt encertat en totes les facetes”.