SEGRE

GIMNÀSTICA ARTÍSTICA

Una lleidatana amb Down farà història avui a l'Estatal

Àngela Mora, de 17 anys, competirà entre més de mil gimnastes sense discapacitat

Àngela Mora, segona per la dreta, posa amb la pancarta amb el lema del club amb dos companyes i la seua entrenadora, Maribel Moncasí.

Àngela Mora, segona per la dreta, posa amb la pancarta amb el lema del club amb dos companyes i la seua entrenadora, Maribel Moncasí.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La jove de Maials Àngela Mora, de 17 anys, protagonitzarà avui tota una fita a Pamplona al convertir-se en la primera gimnasta amb síndrome de Down que participa en un Campionat d’Espanya absolut de gimnàstica artística. Serà, a partir de les 11.00, en el Campionat d’Espanya Individual, Clubs i Autonomies i Estatal Base de gimnàstica artística, tant en modalitat masculina com femenina que acull Pamplona, des de divendres passat fins a aquest dimecres, amb uns 1.200 participants en les quatre categories. Àngela, que pertany a Asvolcall Lleida però competeix i s’entrena amb el club Gimnàstic FEDAC, ja va fer història el març del 2019 al competir a la Copa Catalana.

Llavors hi va participar al costat d’una altra lleidatana, Marta Jové, companya de club ara retirada, i Pía Arumí, del Club Gimnàstic Osona. Aquesta vegada, a l’Estatal, serà l’única de les més de mil participants. “Estic molt contenta per poder competir.

M’ha agradat molt l’ambient que hi ha al pavelló i he pogut saludar el pare de Nicolau Mir (el gimnasta mallorquí que es va proclamar ahir campió d’Espanya absolut)”, va dir ahir Àngela en declaracions a aquest diari.La seua entrenadora al club FEDAC, Maribel Moncasí, que la va conèixer quan era una nena, diu d’ella que “va començar a la gimnàstica fa 5 anys i primer va participar en els Special Olympics, però vam voler fer un pas endavant cap a la inclusió quan va competir a la Copa Catalana. Ara tornarem a ser el primer club que aposta per l’esport inclusiu amb la seua participació en el Campionat d’Espanya”, diu Moncasí, que va reconèixer que ha aixecat un gran enrenou mediàtic.Àngela Mora competirà en la categoria Base 2 i s’ha guanyat la seua participació en l’Estatal per mèrits propis. Fa honor a la frase a què recorre sovint Moncasí com a lema del club i que han escrit fins i tot en una pancarta: “No és campió qui guanya, sinó qui ho intenta.” Al costat d’Àngela, participen a l’Estatal les seues companyes de club Alba Mariezcurrena, Noemí Fabra, Elena Monsó, Ona Escolà i Sara García, que competiran demà

La jove de Maials es va iniciar en la gimnàstica fa 5 anys i s’entrena i competeix amb el FEDAC, club inclusiu

tracking