SEGRE

DEPORTES

El Lleida derrota el cuer enmig del caos

El Lleida s'imposa a l'Eixea en una altra mostra de desídia del club, sense taquilles ni controls d'accés, sense seguretat privada i de nou amb invasió pacífica de camp || L'empresari Luis Pereira va assistir al partit i va ser ovacionat per l'afició blava

Luis Pereira saluda a la grada al Camp d'Esports en un partit aquesta temporada.

Luis Pereira saluda a la grada al Camp d'Esports en un partit aquesta temporada.CARLES MIRANDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Lleida es va imposar ahir al cuer Eixea (2-1), trencant així una ratxa de tres derrotes seguides, però el focus va tornar a estar més fora del terreny de joc que dins. Al Camp d’Esports es va viure una nova jornada caòtica. Les taquilles estaven tancades, per la qual cosa va poder accedir lliurement a la instal·lació municipal tot el que va voler, ja que no hi va haver controls d’accés, ni tampoc mossos ni seguretat privada del club.

La llotja, buida una vegada més de responsables del Lleida Esportiu, va tornar a ser ocupada per un grup d’aficionats, que aquesta vegada s’hi van quedar tot el partit. Des del Gol Nord van esclatar fins a tres petards en diverses fases del matx, cosa que va obligar el col·legiat a aturar el partit per avisar el delegat de camp. Enmig del caos, durant el descans, un grup de seguidors van saltar a la malmesa gespa per jugar un improvisat partidet, sense que ningú ho impedís.

La invasió de camp va continuar al final de l’encontre per abraçar els jugadors, detall que va fer constar l’àrbitre a l’acta. El marcador va funcionar a mitges, amb himne per megafonia, però sense facilitar les alineacions inicials dels dos equips.El club, pel tema del conveni amb la Paeria, va col·locar una pancarta amb el nom de l’ajuntament a Gol Nord. Per megafonia va sonar el tema Y cómo es él, de José Luis Perales, que va pujar a les xarxes Albert Esteve, després que l’alcalde, Miquel Pueyo, anunciés que un informe recomanava a la Paeria trencar el conveni de cessió del camp al Lleida.La protesta dels jugadors, a causa de la seua cada vegada més delicada situació, va consistir aquest cop a mostrar unes samarretes de suport als jugadors Fall (apartat pel club) i Colau i al segon entrenador, Asier Eizaguirre, els contractes dels quals han estat rescindits.Luis Pereira, l’empresari gallec establert a Suïssa, va assistir al partit i va ser talismà, perquè l’equip va guanyar.

Acompanyat de Vicente Javaloyes, que es postula com el seu home de confiança a Lleida, va ser llargament ovacionat quan els prop de 300 espectadors que van acudir al duel el van reconèixer.I el partit? Doncs el Lleida va sortir molt posat davant del cuer i als vint minuts ja vencia per 2-0 en les dos primeres rematades que va fer entre els tres pals. Neeskens (2’) va marcar el primer i Febas (20’), el segon, després d’una gran assistència de Moha Keita que va robar la pilota a un defensor aragonès. Els de Gabri van anar cedint en la seua empenta inicial i no van tornar a crear perill fins al minut 27, en un bon tret de Moha que va aturar el porter de l’Eixea.

En canvi, els aragonesos van estar a prop del gol en rematades d’Álex Sánchez (24’) i del lleidatà Adrià de Mesa (35’). Per cert, que a l’Eixea hi havia tres exjugadors blaus: el veterà Chechu Dorado (aquest amb la UE Lleida), Luso i Moustapha.El segon temps va començar amb un Eixea que va arribar amb cert perill davant de Víctor Vidal i, en una d’aquestes centrades, el col·legiat va decretar penal per mans de Mejía, que va aprofitar Álex Sánchez (47’) per posar el 2-1. I un despropòsit final.

Els jugadors visitants fins i tot van haver de saltar la tanca per anar-se’n. Gabri García, tècnic del Lleida, va assegurar en la seua compareixença davant dels mitjans de comunicació que la notificació, per part del club, de l’acomiadament del tècnic Asier Eizaguirre, “per pèrdua de confiança”, i del jugador Colau “per baix rendiment”, durant la roda de premsa de la plantilla i de l’AFE denunciant les irregularitats de l’entitat, “ens va agafar a tots per sorpresa perquè no ens ho esperàvem”. Gabri va assegurar que “Asier era una peça clau a l’equip tècnic i, sens dubte, tenia tota la meua confiança.

És més, el vídeo que vam visionar dissabte per preparar el partit el va elaborar ell. Ha estat amb nosaltres fins a l’últim moment”. L’entrenador també va afegir que la comunicació amb el president Jordi Esteve no és la que “desitjaria tenir, però existeix”.

I, preguntat per si esperava una desbandada general de jugadors al gener, va matisar que “el fet que s’hagi pagat part de la primera i la segona nòmines impedirà que pugui produir-se perquè no s’acumularan tres mensualitats endarrerides. De fet, ara mateix només existeixen tres o quatre jugadors que podrien fer-ho”. Gabri, que va descartar la possibilitat que el Lleida no es presentés a jugar diumenge (12.00 hores) davant de l’Osca B, va acabar assegurant que “l’únic que volem és poder entrenar, jugar i competir”.

Per la seua part, Toni Vicente, un dels capitans de l’equip, va assegurar que “el comunicat del club ens va causar un profund malestar. És una situació desagradable i en el cas d’Asier he d’afegir que mantinc una estreta relació amb ell. Una gran persona i encara un millor entrenador”.

La Paeria lamenta els fets i la imatge que està donant el club

Fonts de la Paeria van lamentar els fets ocorreguts a l’estadi, així com la imatge que està donant el club. Recorden, en aquest sentit, que la responsabilitat de l’organització del partit és del club i seua l’obligació de posar tot el que exigeix l’RFEF per jugar. No obstant, les mateixes fonts van admetre que això no ajuda a la resolució de l’informe tècnic sobre el conveni i que ho tindran en compte a l’hora d’estudiar les al·legacions.

Luis Pereira saluda a la grada.

Luis Pereira saluda a la grada.CARLES MIRANDA

Luis Pereira saluda a la grada.

Luis Pereira saluda a la grada.CARLES MIRANDA

Luis Pereira saluda a la grada.

Luis Pereira saluda a la grada.CARLES MIRANDA

Luis Pereira saluda a la grada.

Luis Pereira saluda a la grada.CARLES MIRANDA

tracking