SEGRE

HANDBOL INTERNACIONAL

Una lleidatana, preparadora de la selecció espanyola femenina d'handbol

La lleidatana Maria Cadens, exjugadora de l'Associació, és una de les assistents de la selecció al Mundial || “Està sent un treball molt intens”, assegura

Maria Cadens, dreta primera per l’esquerra, amb la resta d’integrants de la selecció femenina d’handbol.

Maria Cadens, dreta primera per l’esquerra, amb la resta d’integrants de la selecció femenina d’handbol.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Maria Cadens, exjugadora de l’ACLE Guissona i l’Associació, és una de les assistents amb les quals compta el tècnic José Ignacio Prades a la selecció femenina d’handbol, que està disputant el Mundial. “La veritat és que em va agafar per sorpresa. Treballava en el meu doctorat i em van trucar des de la Federació per portar la preparació física.

És una oportunitat que no deixes escapar”, assenyala la lleidatana abans de l’entrenament vespertí previ al partit d’avui (20.30) davant del Japó. “Està sent un treball molt intens, perquè tenim partit cada dos dies i cal estar molt a sobre de les jugadores, de com es troben i ser conscients de la càrrega”, afegeix. Cadens ha estat sempre lligada a l’handbol, arribant a jugar a la Divisió d’Honor amb l’Associació, època que recorda de molt afecte.

També va ser jugadora del Vícar, el Castro Urdiales, el Porriño i el Castelldefels, abans de fer el salt a les banquetes com a entrenadora. “L’handbol ha estat la meua vida, però també he volgut continuar formant-me en l’esport”, assenyala l’estudiant de doctorat sobre la lesió esportiva i la reeducació funcional a l’INEFC Lleida, en el qual treballa amb el doctor Xavier Peirau. Alhora és preparadora física del Sant Quirze, de Divisió d’Honor i que dirigeix una altra exjugadora de l’Associació, Dolo Martín.Sobre el moment pel qual passa l’handbol de Lleida, Cadens assegura que “ho segueixo molt de prop i és una llàstima que no tinguem un equip més amunt.

Però soc conscient que és necessari que aparegui una generació de joves que s’apassionin amb aquest esport, que és el que érem nosaltres quan estàvem a l’ACLE i a l’Associació. Hi ha molt treball per fer als clubs, però estic segura que Lleida tornarà a estar a l’elit en el futur”.

tracking