SEGRE

ESPORTS

Verstappen campió del món en guanyar en l’última volta

Primer pilot dels Països Baixos en guanyar el Mundial

Verstappen campió del món en guanyar en l'última volta

Verstappen campió del món en guanyar en l'última voltaEFE/EPA/Ali Haider

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El neerlandès Max Verstappen (Red Bull), s’ha proclamat aquest diumenge, per primera vegada, campió del món de Fórmula U, després de guanyar en el circuit de Yas Marina el Gran Premi d’Abu Dhabi, l’últim de l’any, que el seu gran rival, l’anglès Lewis Hamilton (Mercedes) ha acabat segon i l’espanyol Carlos Sainz (Ferrari), tercer; i que s’ha resolt de forma esbojarrada i emocionant, en l’última volta.

Verstappen, de 24 anys, que va sortir des de la 'pole', es converteix en el primer pilot dels Països Baixos en guanyar el Mundial i el primer en fer-ho amb un motor Honda des que ho fes per última vegada el 1991 i amb un McLaren el mite brasiler Ayrton Senna, que va guanyar tres Mundials per al Brasil.

Hamilton, de 36, liderava la prova fins que, a falta de cinc voltes, l’accident del canadenc Nicholas Latifi (Williams) va provocar l’entrada en pista del cotxe de seguretat. La cursa amb pneumàtic més fresc que havia aprofitat a posar amb l’entrada del 'safety car', va avançar al set vegades campió del món i es va assegurar el seu primer títol.

Mercedes es va haver de conformar amb guanyar el Mundial de constructors per vuitena vegada seguida, en una carrera que l’altre Red Bull, el del mexicà Sergio Pérez, va abandonar al final, quan havia entrat en pista el cotxe de seguretat.

En acabar tercer aquest diumenge, Sainz va firmar el seu sisè podi en la F1, el quart amb Ferrari; i va ascendir dos places, per acabar cinquè el Mundial, el millor resultat de tota la seua cursa, en la seua millor temporada en la categoria regna.

L’altre espanyol, el doble campió mundial asturià Fernando Alonso (Alpine) va ser vuitè i va acabar la temporada -l’any de la seua tornada a la F1, després de dos absent- en desena posició, firmant la seua millor campanya des de 2014, quan pilotava a Ferrari.

En un final absolutament boig, Verstappen -que va rebre felicitació i abraçada d’Hamilton després de la prova- va guanyar el seu primer Mundial en una carrera que el japonès Yuki Tsunoda va acabar quart, per davant de l’altre Alpha Tauri, el del francès Pierre Gasly.

Setè va ser l’anglès Lando Norris (McLaren), per davant d’Alonso; que va entrar en meta per davant del seu company francès Esteban Ocon, novè aquest diumenge a Yas Marina.

El monegasc Charles Leclerc -que va acabar el Mundial per darrere del seu company Sainz- va sumar un punt en acabar dècim a Abu Dhabi.

Verstappen campió del món en guanyar en l'última volta

Verstappen campió del món en guanyar en l'última voltaEFE/EPA/Ali Haider

Max Verstappen, vigent campió del món.

Max Verstappen, vigent campió del món.EFE/EPA/KAMRAN JEBREILI

tracking