SEGRE

ATLETISME CARRERES POPULARS

Les curses populars de Sant Silvestre tornen a Lleida

Les populars Sant Silvestre tornen al calendari després d'anul·lar-se l'any passat per la pandèmia || Les tradicionals Cursa dels Nassos d'Oliana i de l'Indiot de Mollerussa també tornen

Un Nadal atlètic

Un Nadal atlètic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les carreres populars que tradicionalment se celebren a Lleida per les festes nadalenques tornaran a disputar-se aquest any després d’haver d’ajornar-les el 2020 per culpa de la pandèmia del coronavirus. Les Sant Silvestre que es disputen en diferents localitats de les comarques lleidatanes tornaran a tancar l’any atlètic el pròxim dia 31, data que també coincideix aquesta vegada amb la tornada al calendari de la clàssica Cursa dels Nassos d’Oliana, mentre que la Cursa de l’Indiot de Mollerussa tornarà a la seua cita per Sant Esteve. Milers seran els lleidatans que hi prendran part, encara que ho faran amb alguna restricció, com l’ús de la mascareta a la sortida i arribada de les carreres i, en funció de com estigui la situació per aquestes dates, no es descarta alguna mesura més, com fer sortides esglaonades per evitar aglomeracions.

Algun organitzador, fins i tot, no descarta sol·licitar el passaport Covid si el risc de contagis augmenta en les properes setmanes. La gran incògnita se centra en la participació. Després d’un any inactiu i amb els casos de contagi a l’alça a la demarcació, els organitzadors no s’atreveixen a fer previsions gaire optimistes, encara que la majoria confia a repetir o atansar-se al nombre d’inscrits prepandèmia.

Els que ho tindran més complicat seran els impulsors de les dos Sant Silvestres més multitudinàries, les de la Seu, que en les últimes edicions havia depassat amb escreix els 2.000 participants, i la de Lleida, amb més de 1.500. Moltes d’aquestes curses també tindran el seu vessant solidari, ja sigui per donar part de les inscripcions a associacions, com la del càncer, o per a La Marató de TV3, com la Pujada a la Seu Vella, que aquest diumenge celebrarà l’edició número 40, la més veterana.

Un Nadal atlètic

Un Nadal atlètic

Un Nadal atlètic

Un Nadal atlètic

Un Nadal atlètic

Un Nadal atlètic

Un Nadal atlètic

Un Nadal atlètic

tracking