L'ICG Força Lleida suma davant de l'Osca la novena victòria de la temporada

L'ICG Força Lleida supera l'Osca en un partit que no es va confirmar fins a falta de menys de tres hores per a l'inici || Badji, Rosa i Carrera van impulsar un triomf coral

Jugadors de l’ICG Força Lleida saluden l’afició, ahir a l’acabament del partit amb l’Osca.POL PUERTAS

L’ICG Força Lleida va sumar ahir davant de l’Osca la novena victòria de la temporada (100-81) i es consolida així a la part alta de la classificació, en un duel amb suspens, ja que no es va confirmar que es jugaria fins a menys de tres hores de l’inici, a causa de la mala gestió que la Federació Espanyola de Bàsquet ha fet d’una situació que s’hauria d’haver resolt molt abans. La FEB va anunciar dimarts que el partit estava suspès perquè els jugadors de l’Osca estaven confinats ja que a l’anterior rival, l’Oviedo, hi va haver tres positius després del seu últim partit. Però ho va fer sense conèixer els resultats de les PCR, que van donar negatiu, cosa que va indignar el Lleida, que va demanar explicacions per la decisió i va exigir que, en aplicació del protocol, si no hi havia positius, el duel s’havia de jugar.

Després d’un dia llarg amb encreuament de comunicats entre els dos clubs, la decisió, comunicada passades les 18.00, va ser que el partit s’havia de jugar. Els jugadors de l’Osca van sortir molt de pressa cap a Lleida en cotxes particulars i van arribar vint minuts abans de l’hora prevista del duel, les 21.00. Van tenir els seus 20 minuts per escalfar, una vegada van sortir a pista, per la qual cosa va començar les 21.25.

L’arrancada del Força Lleida va ser espectacular. Dos cistelles i un triple de Badji, a més d’un altre triple de Hughes, van posar un parcial de 10-0 que semblava que encarrilava el partit. Però l’Osca va saber reaccionar i va començar a reduir la diferència aprofitant errors de l’equip local, per acabar anotant-se el parcial per 21-23.

Semblava que al segon quart l’ICG Força Lleida corregiria la situació després d’un altre bon inici que els va permetre empatar 26-26, però els oscencs, amb dos triples de Casanova, se’n van anar a un 26-34. Però va aparèixer la figura d’Ignacio Rosa, que va oferir tota una exhibició anotant 17 punts en aquest període dels 18 que va anotar en el partit. Això va permetre als de Gerard Encuentra retirar-se als vestidors amb un avantatge mínim, 48-43.

L’inici del tercer quart va ser espectacular, amb dos esmaixades consecutives de Badji, que van posar un 52-43 a l’electrònic, que va començar a marcar el camí cap a la victòria. L’Osca no va poder reaccionar en aquesta ocasió i, de la mà de Hughes i Carrera, la diferència en el marcador es va anar fent insalvable, amb un 62-47 a falta de 6.32 per al final del període i un 76-60 final. L’últim quart tocava administrar l’avantatge i el Força Lleida ho va fer bé.

Lafuente va completar la bona aportació anotadora, Carrera –que havia vist la quarta personal en el període anterior– i Hughes, van seguir anotant i, amb 95-76 en els últims minuts, Encuentra va treure a pista els més joves, Rubín de Celis i Pau Sarrate. Aquest va fer esclatar el Barris Nord amb un últim triple que va posar el 100-81 final per segellar un triomf coral.