SEGRE

FUTBOL RECONEIXEMENTS

Lluís Cortés, fill adoptiu de Balaguer per la seua tasca amb el futbol femení

"Em sento doblement orgullós per aquest honor"

Lluís Cortés mostra el diploma de fill adoptiu de Balaguer al costat de l’alcalde Jordi Ignasi Vidal.

Lluís Cortés mostra el diploma de fill adoptiu de Balaguer al costat de l’alcalde Jordi Ignasi Vidal.RÀDIO BALAGUER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria de Balaguer va nomenar ahir fill adoptiu de la ciutat l’entrenador Lluís Cortés durant un ple extraordinari celebrat a la sala d’actes de la casa consistorial. El nomenament va tenir un suport unànime, al comptar amb tots els vots a favor dels quinze regidors que van assistir a la sessió plenària. La regidora Gemma Vilarasau va ser l’encarregada de llegir la instrucció, realitzada per Albert Marvà.

En aquesta va fer un repàs de la trajectòria de Lluís Cortés, des dels inicis i fins a les últimes temporades, uns mèrits que han estat suficients perquè des de la mateixa Paeria s’iniciés el procés de nomenament.Una vegada aprovat el nomenament i entregat el diploma que així ho acredita, Cortés va agrair el reconeixement i va expressar que “em sento doblement orgullós perquè em sento de Balaguer, on resideixo des que tenia divuit anys, malgrat haver nascut a Lleida. I també per haver-me reconegut l’aportació a l’esport femení i, en concret, al creixement del futbol femení”.El tècnic va recordar els inicis com a entrenador de futbol femení i el seu pas per l’Inefc, alguns dels companys dels quals el van acompanyar a l’acte d’ahir. També va explicar algunes anècdotes i records de Balaguer, on encara conserva els amics de joventut.

A continuació, al despatx d’alcaldia, va firmar al Llibre d’Honor de la ciutat.La sèrie de bons resultats i la consecució del triplet amb el primer equip del FC Barcelona a la secció femenina de futbol han fet que l’actual equip de govern de la capital de la Noguera decidís distingir-lo com a fill adoptiu de la ciutat.Fa anys que el tècnic treballa en la promoció del futbol femení, que ha viscut un continu ascens durant les últimes temporades. Aquest treball i esforç diaris l’han portat a assolir el seu èxit més important en l’última temporada 2020/2021, en la qual va aconseguir un triplet històric: campió de la Lliga Iberdrola de Primera divisió, campió de la Copa de la Reina i campió de la Champions League amb el Barça. Actualment, és el seleccionador de l’equip femení d’Ucraïna.

tracking