Tanquen amb premi

El Finques Prats Llista supera l'Alcoi a l'últim partit d'un 2021 en el qual ha tornat a regnar a Europa i que acaba consolidat a la tercera posició de l'OK Lliga || L'equip s'assegura ser cap de sèrie a la Copa del Rei i eludeix Barça i Liceo a quarts

La plantilla llistada es va fer una foto nadalenca per celebrar la victòria i felicitar les festes.LLISTA BLAVA

El Finques Prats Lleida Llista no va poder tancar de millor manera un altre any històric, en el qual ha tornat a regnar a Europa amb el tercer títol i que tanca amb una victòria folgada sobre l’Alcoi (5-2) que, a més, li assegura ser cap de sèrie a la Copa del Rei, on ja tenia la presència confirmada. A falta d’una jornada perquè acabi la primera volta, els llistats s’asseguren la tercera posició, per la qual cosa a quarts de final del torneig del KO eludiran els dos cocos del sorteig, Barça i Liceo. Albert Folguera ja havia avisat a la prèvia que calia tenir molta paciència amb l’Alcoi, i l’equip la va tenir.

Va jugar a desgastar el rival, que va resistir fins a mitjans de la segona part. Fins aleshores, molta igualtat i poques ocasions, sobretot a la primera meitat. Els primers minuts van ser pràcticament un monòleg llistat, encara que sense clares oportunitats de gol.

Un tret de Duch i sengles aproximacions seguides d’Andreu Tomàs van ser el més destacat dels llistats, que van tenir Martí Serra com un espectador més. Superat l’equador de la primera part ho va provar Folguera des de lluny, amb dos rematades que va parar el porter alacantí.L’entrada de Jordi Badia va donar una mica més de grapa ofensiva i després d’un primer avís, el de la Seu va obrir la llauna aprofitant un rebuig del porter després d’un altre fort llançament de Folguera quan s’acabava la possessió (1-0, m.18). El del planter la va tornar a tenir dos minuts després des de gairebé mitja pista, que va fer lluir-se Guiri.

Va començar a despertar-se l’Alcoi, que fins aquell moment s’havia quedat al darrere esperant el Llista. Una doble ocasió de Marc Grau va posar a prova Martí Serra, que va tornar a lluir-se poc després en una arribada de Morales. A un minut del final, una combinació entre Andreu Tomàs i Jepi Selva no la va poder aprofitar el de Valls, amb la qual cosa es va arribar al descans amb victòria mínima dels d’Albert Folguera, que a l’estar sancionat seguia el partit des d’una cantonada de la grada principal.

A la represa el Llista va sortir decidit a sentenciar i Bruno, Vives i Cañellas van rondar el segon gol, però van topar amb el porter alacantí. L’Alcoi va poder empatar al minut 36 gràcies a la desena falta comesa pel Llista, però Formatjé no va aprofitar la directa i del possible 2-1 es va passar, 30 segons després, al 2-0, anotat per Cañellas, després d’una gran triangulació amb Vives i Bruno. El tècnic visitant va aturar el duel, però el Llista va continuar atacant i va aconseguir el premi del gol a bola aturada, gràcies a la desena falta visitant que Vives, molt precís, no va desaprofitar.

Només sacar de mitja pista, Vives va recuperar una bola a la seua àrea, va travessar tota la pista sense gairebé oposició i va batre Guiri de fort tret, amb la qual cosa va deixar pràcticament el partit vist per a sentència. Tot i que l’Alcoi va replicar amb un gol de Formatjé, el Llista no va donar opció a la sorpresa i al cap de 20 segons va anotar el cinquè en un servei de Badia que Andreu Tomàs només va haver d’empènyer la bola a la xarxa. El Finques Prats Lleida va gaudir de clares ocasions per augmentar encara més el compte golejador, però va ser l’Alcoi el que va marcar el definitiu 5-2 a l’aprofitar Pérez la quinzena falta dels llistats, que se’n van de vacances amb els deures fets i esperançats que el 2022 sigui igual o millor que el 2021 a nivell esportiu.

“Una meta real seria lluitar per la tercera posició que tenim”

Amb Albert Folguera complint el segon dels dos partits que li va imposar el comitè de sanció, va ser un dels seus ajudants, Carles Trilla, l’encarregat d’atendre la premsa al final, i va reconèixer en aquest sentit que el pla de partit havia sortit a la perfecció. “Ja havíem parlat que seria un partit que el guanyaríem al final pel nivell físic que volíem imprimir, i així ha estat. A poc a poc els hem anat cansant i els gols han arribat als minuts finals.

Són tres punts per anar-nos-en a l’aturada de Nadal amb bones sensacions”, va explicar. El tècnic lleidatà també va valorar el fet d’assegurar-se ser cap de sèrie a la Copa, ja que “evitem Barça i Liceo que són els cocos”, va assenyalar. En clau de futur, va afirmar: “Sabem que les dos primeres posicions són molt difícils d’aconseguir, però una meta real seria lluitar per aquesta tercera posició que tenim actualment, i no renunciem a res.

Tenim també la Copa del Rei a finals de febrer i no descartem res.”.

Jordi Badia recull el rebuig del porter alacantí per marcar el primer gol del partit.LLISTA BLAVA