SEGRE

POLIESPORTIU COVID

La cursa de Sant Silvestre de Lleida, anul·lada

La tradicional prova que tanca la temporada atlètica a Lleida ciutat se suspèn per l'augment de contagis || La resta de carreres a la província es mantenen, inclosa la Cursa de l'Indiot

La Sant Silvestre de Lleida encadena la segona cancel·lació i espera tornar l’any que ve.

La Sant Silvestre de Lleida encadena la segona cancel·lació i espera tornar l’any que ve.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La tradicional Sant Silvestre de Lleida tampoc es disputarà, per segon any consecutiu. Els seus organitzadors, l’AE Ekke i l’AV Jaume I, han optat per anul·lar la prova “davant de l’augment de contagis per la Covid-19 i que es preveu que la situació empitjori encara més en els propers dies”, segons apunten en el comunicat que van emetre ahir. “Aquesta decisió atén la responsabilitat que ens correspon de protegir, primer de tot, la salut de les persones i, alhora, contribuir amb el sistema sanitari per evitar el risc de contagis que pot originar-se en activitats en les quals es concentra un volum de gent considerable, com és la CaixaBank Sant Silvestre Lleida”, afegeix la nota.

“Avui –ahir– era el dia límit per prendre una decisió, perquè podíem cancel·lar-la sense cap cost, i això també era una cosa a tenir en compte. Veient la situació, que anirà a pitjor, hem cregut que cancel·lar-la era un acte de responsabilitat que havíem de fer”, va apuntar Iván Espílez, membre de l’organització de la prova, que actualment ja comptava amb els 200 atletes inscrits, a qui ja s’ha tornat la totalitat de la inscripció. Val a recordar que la prova ja va estar a punt de cancel·lar-se fa un parell de setmanes arran de la nova taxa de la Guàrdia Urbana imposada per la Paeria, que havia obligat l’organització a apujar 1 euro el preu de la inscripció per assumir aquest sobrecost.La resta de proves populars que es disputen en diferents punts de la província per aquestes dates nadalenques es mantenen, encara que molts dels seus organitzadors estan a l’expectativa per si el Procicat decideix aprovar unes restriccions que afectin directament aquest tipus d’esdeveniments a l’aire lliure

La majoria d’organitzadors es plantegen sortides esglaonades si la situació empitjora

Alguns ja es plantegen, si fos necessari, fer sortides esglaonades amb grups reduïts per evitar aglomeracions, com és el cas de la Cursa de l’Indiot de Mollerussa, prevista per a aquest diumenge, festivitat de Sant Esteve, o la Sant Silvestre d’Artesa de Segre.

Les de Tàrrega, Bossòst, Esterri i Ponts també segueixen endavant amb les seues carreres, mentre que la del Pont de Suert i la Cursa dels Nassos d’Oliana tenen previst prendre una decisió aquesta mateixa setmana.

Nadal, amb Covid després de jugar a Abu Dhabi i dinar amb el rei emèrit

Rafa Nadal va anunciar ahir a través de les seues xarxes socials que, al tornar a casa després de disputar el torneig d’exhibició d’Abu Dhabi, on va reaparèixer després de més de quatre mesos lesionat, ha donat positiu per Covid-19. “Hola a tots.

Volia anunciar-vos que en la meua tornada a casa després de disputar el torneig d’Abu Dhabi, he donat positiu per Covid en la prova PCR que se m’ha realitzat a l’arribar a Espanya”, va publicar ahir el balear, que explica que tant a Kuwait com a Abu Dhabi va passar controls cada dos dies i tots van resultar negatius, l’últim divendres. “Ara estic confinat a casa i he informat del resultat les persones que han estat en contacte amb mi”, apunta. Un dels que van estar amb l’exnúmero u va ser el rei emèrit, amb qui va dinar divendres passat.

Joan Carles es va sotmetre ahir a una PCR que ha sortit negativa.

La Marató de Barcelona s’ajorna a l’estiu

La Marató de Barcelona no es disputarà el proper 3 d’abril com estava previst a causa de la situació que es travessa per la pandèmia de coronavirus. Així ho va confirmar ahir el regidor d’Esports de l’ajuntament barceloní, David Escudé, al programa Tu diràs, RAC1.

L’objectiu, va dir, és realitzar la carrera quan faci més calor perquè, amb això, es redueixi també el risc de contagis. Escudé va assegurar que durant aquesta setmana es coneixerà la nova data, encara que no es va referir a la Mitja Marató, prevista per al 6 de març, que podria córrer la mateixa sort. Per la mateixa raó, l’ajuntament de Vitòria-Gasteiz ha suspès la Sant Silvestre.

El CB Pardinyes anul·la entrenaments de la base

La junta directiva del Club Bàsquet Pardinyes ha decidit anul·lar tots els entrenaments dels seus equips de base previstos per a aquesta setmana atesa l’evolució actual de la pandèmia i arran de la petició d’algunes famílies. La previsió és que les sessions es reprenguin a partir de la primera setmana de gener.

Poirier, quart positiu al Madrid de bàsquet

El pivot francès del Real Madrid Vincent Poirier ha donat resultat positiu per Covid, de forma que ja són quatre els casos detectats els últims dies a la plantilla i cos tècnic de la secció de bàsquet.

La seua compatriota Fabien Causeur ja va ser baixa diumenge i Thomas Heurtel i el tècnic Pablo Laso van donar positiu la setmana passada. D’altra banda, el Lugo, de la Segona divisió de futbol, tornarà l’import de les entrades del partit amb l’Almeria que ha estat ajornat per 23 positius en el quadre de Lugo.

tracking