SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

El Reial Madrid amplia el seu avantatge a 8 punts, però amb un partit més

El club blaugrana pagarà al Manchester City 55 milions fixos i 10 en variables || Era una petició de Xavi, que busca alleugerir la plantilla per inscriure'l

La veterana Melanie és mantejada per les seues companyes a l’assolir els 500 partits amb el Barça.

La veterana Melanie és mantejada per les seues companyes a l’assolir els 500 partits amb el Barça.FC BARCELONA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Karim Benzema, amb un doblet, va enfortir el liderat del Reial Madrid a San Mamés, un partit amb victòria blanca per 1-2 que va arrancar trepidant, amb tres gols en deu minuts, el tercer d’Oihan Sancet per posar el marcador que resultaria definitiu. Va ser un triomf ajustat del Madrid que va posar per moments en qüestió l’Athletic, encara que sempre dins d’una dinàmica de control del joc i de la possessió visitant. Dels gols, el 0-1 i l’1-2 van ser d’esplèndids trets de Benzema i Sancet, i l’1-1 que el va servir Núñez quan estava en fora de joc a un Benzema que va poder completar el triplet en una passada d’Eden Hazard que va tallar Óscar de Marcos.

Amb aquesta victòria, el Madrid amplia a vuit punts el seu avantatge al capdavant de la taula, encara que amb un partit més perquè aquest matx era avançat de la jornada 21. A l’Athletic aquesta derrota el manté a la desena plaça a 5 punts d’Europa. El fitxatge de Ferran Torres pel FC Barcelona és a un pas de fer-se oficial.

De fet, el club blaugrana i el Manchester City ho van donar ahir pràcticament per fet a falta dels habituals serrells en aquest tipus d’operacions. Pel jugador valencià, el Barça desemborsarà 55 milions d’euros més 10 en variables. Ferran Torres serà el segon fitxatge d’hivern del Barça després del de Dani Alves, que porta un mes entrenant-se amb el grup i va jugar l’amistós davant del Boca Júniors, encara que serà inscrit alhora que el valencià.

Serà el 3 de gener quan s’obrin les portes del mercat i, per tant, cap d’ells podrà debutar en la reobertura de la Lliga el 2 de gener davant del Mallorca, on Xavi tindrà problemes per confeccionar l’onze inicial.Per poder inscriure Ferran Torres, un extrem internacional espanyol que arriba per petició expressa de Xavi, el Barcelona haurà de donar sortida a algun jugador. El principal candidat a sortir és Philippe Coutinho, amb qui no compta Xavi, però si fos així s’estudien altres opcions. Per exemple, Ousmane Dembélé, si no accedeix a renovar, i fins i tot Frenkie de Jong, que és lluny del rendiment que se li suposava.

També es buscarà acomodament a Luuk de Jong, que no entra en els plans del tècnic, menys encara amb aquests reforços d’aquest mercat hivernal. El FC Barcelona va tancar l’any 2021 amb una nova golejada (7-0) a costa del Madrid Club de Futbol Femení (no confondre amb el Reial Madrid femení) en un partit corresponent a la jornada 15 de la Primera Iberdrola, una categoria que lidera amb puny de ferro, mentre que la Reial Societat va conservar la segona posició al derrotar l’Alabès Gloriosas (0-4) a domicili. Per la seua part, el Reial Madrid va vèncer amb molta facilitat l’Sporting de Huelva (3-0).

El Granada va sumar la tercera victòria seguida a casa davant d’un Atlètic de Madrid que prolonga la crisi després d’encaixar quatre derrotes consecutives en la competició de lliga.

L’equip femení esclafa el Madrid CFF a la Lliga

El Tribunal Suprem ha donat la raó al defensa del Barça Gerard Piqué i ha anul·lat la multa de 2,1 milions d’euros que li va imposar Hisenda al concloure que el jugador no va simular contractes per gestionar els seus drets d’imatge i que les cotitzacions que va abonar a la Seguretat Social britànica mentre jugava al Manchester United compten com a “despesa deduïble” de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF). Així, el Suprem ha condemnat l’Administració a tornar a Piqué les quantitats que s’haguessin cobrat de forma indeguda, amb els seus corresponents interessos de demora.

El Suprem anul·la la multa fiscal a Piqué

Els clubs hauran de realitzar un test d’antígens diari abans dels entrenaments a jugadors i el personal en contacte amb la primera plantilla i com a mesura addicional un test PCR setmanal durant almenys els primers quinze dies de gener del 2022, així com un control serològic, que gestionarà i costejarà LaLiga. El nou protocol aprovat ahir per la Comissió Delegada davant del repunt de la pandèmia estableix l’obligatorietat d’utilitzar mascareta FFP2, a excepció dels jugadors que estiguin jugant o entrenant-se, a tot el personal que accedeixi a les instal·lacions.

Tests diaris i mascaretes en el protocol de la Lliga

La primera plantilla del FC Barcelona s’entrenarà el dilluns 3 de gener a la Ciutat Esportiva Joan Gamper amb públic a les grades, en una tradicional cita nadalenca en el club blaugrana que, per segon any consecutiu, tindrà lloc a l’Estadi Johan Cruyff.

Les entrades costaran 3 euros i la recaptació serà per ajudar la Fundació FC Barcelona en el seu Projecte Robot del Programa de Benestar Emocional Pediàtric de la Fundació, que ajuda els nens greument malalts i hospitalitzats a realitzar una visita del Museu i del Camp Nou a través d’un robot teledirigit.

Entrenament blaugrana amb públic i solidari el 3

LaLiga i el sindicat AFE ja treballen en el calendari de la temporada 2022-2023, que haurà d’interrompre’s a l’hivern pel Mundial de Qatar. Segons Mundo Deportivo, la Lliga arrancarà el divendres 12 d’agost i podria acabar el 3 de juny, una setmana abans de la final de la Champions prevista per al dia 10 a Istanbul.

Pararà del 13 de novembre al 18 de desembre i hi podria haver una jornada en dates nadalenques.

La pròxima temporada, amb aturada pel Mundial

LaLiga i el sindicat AFE ja treballen en el calendari de la temporada 2022-2023, que haurà d’interrompre’s a l’hivern pel Mundial de Qatar. Segons Mundo Deportivo, la Lliga arrancarà el divendres 12 d’agost i podria acabar el 3 de juny, una setmana abans de la final de la Champions prevista per al dia 10 a Istanbul.

Pararà del 13 de novembre al 18 de desembre i hi podria haver una jornada en dates nadalenques.

tracking