SEGRE

MOTOR RAIDS

Lleidatans cap al Dakar

Isidre Esteve va viatjar ahir a l'Aràbia amb el seu equip amb l'objectiu d'acabar al Top 20 de la prova || Jordi Esteve repeteix en camions i assistent de Roma

Isidre Esteve, amb el seu equip, ahir a l’aeroport del Prat.

Isidre Esteve, amb el seu equip, ahir a l’aeroport del Prat.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els dos pilots lleidatans que participaran en la nova edició del Dakar, que comença el cap de setmana vinent, van sortir ahir cap a la ciutat de Jiddah, a l’Aràbia Saudita. Isidre Esteve, en la seua dissetena participació, competeix en cotxes amb l’objectiu de finalitzar al Top 20, i per la seua banda Jordi Esteve ho fa per setena vegada, pilotant un camió amb què, alhora que competeix, fa d’assistent a diversos pilots, entre els quals Nani Roma. “Estem en una edició amb moltes novetats, amb un canvi reglamentari molt important, en què hi haurà setze o disset cotxes més ràpids que el nostre, i vint o trenta més que, com a mínim, ho seran tant com nosaltres.

Arribar al final del ral·li entre els vint primers seria un gran resultat. Potser hi ha gent que digui que això implica ser molt lluny del podi, però portem dos vint-i-unens llocs en els últims anys i hem de trencar aquest sostre”, va explicar Isidre en declaracions facilitades pel Repsol Rally Team. És la seua setena participació en cotxes, a les quals en suma deu en motos.Jordi Esteve, després de participar amb moto en tres edicions, hi assisteix per quarta vegada al volant d’un camió, amb el també pilot Pep Sabaté, que ha suplert a última hora Rafa Tibau i amb Arnald Bastida com a mecànic.

“Vam competir en la modalitat de camions, però la nostra missió principal és assistir diversos pilots, com Loeb, Nani Roma i Terranova,” explicava ahir des de l’aeroport del Prat, des d’on van sortir el gruix de participants catalans. “Ens hem fet una PCR abans de sortir i a l’arribar n’hem de fer una altra per poder entrar a la bombolla en la qual es convertirà el campament durant la competició”, afegia.Isidre, per la seua banda, afegia que “naturalment, aquests dies han estat de molta tensió perquè sabem el que significa per a nosaltres un positiu en Covid-19 i com està la situació actual amb la variant òmicron. Però ja som a l’aeroport, amb el primer test negatiu, i en vint-i-quatre hores farem un segon test.

Si aquest és negatiu, ja estarem 100% tranquils i començarem a pensar en la carrera”, va valorar.El pilot va demanar en aquest sentit “no abaixar la guàrdia encara” per evitar contagiar-se abans de la prova. “Ara pugem a un avió en el qual estarem quatre hores tots junts i conec persones que s’han infectat sense sortir de casa. No sabem quan i com pot arribar a passar, així que hem de prendre totes les precaucions possibles”, va afegir el pilot d’Oliana.

Isidre Esteve, amb el seu equip, ahir a l’aeroport del Prat.

Isidre Esteve, amb el seu equip, ahir a l’aeroport del Prat.

tracking