Massa rival per al Cadí la Seu

El Cadí cau a la pista del líder Perfumerías Avenida, en un duel que les locals van tancar abans del descans || Les lleidatanes, en l'últim partit de l'any, no van abaixar els braços

Paula Strautmane busca una companya a qui passar la pilota.

Paula Strautmane busca una companya a qui passar la pilota.ÁREA 11

El Cadí no va poder donar ahir la sorpresa a la pista del líder de la Lliga, un Perfumerías Avenia que va tancar el partit abans del descans (85-62). Tanmateix, les lleidatanes no van abaixar els braços i van seguir lluitant malgrat la notòria superioritat del conjunt de Salamanca. L’equip de l’Alt Urgell va mostrar la seua millor versió als primers minuts, en què va imposar el seu ritme i va anotar amb facilitat (11-15).

Però després del primer temps mort local va acabar el domini visitant. Un parcial de 6-0 va fer que Canut aturés el partit, però l’Avenida va posar la directa i va castigar una vegada i una altra la cistella rival gràcies a un ampli desplegament de recursos. El marcador al final del primer quart va ser de 24-15 i el calvari del Cadí va tenir continuïtat al segon acte, fins i tot l’Avenida es va situar amb una màxima renda de 18 punts (34-16).

Un parcial acumulat de 23-1 que va acabar amb tota esperança lleidatana. L’equip de Canut va poder frenar l’empenta local gràcies a un joc més travat, mentre els àrbitres encenien la grada amb les seues decisions. Van assenyalar una tècnica a Íñiguez per protestar, encara que també en van perdonar una a Katie Lou Samuelson, que va provocar Tunstull.

Enmig d’un ambient enrarit, el duel va arribar al descans (48-32). El domini local es va mantenir al tercer quart i, després d’un parcial de 7-0, el Perfumerías Avenida va assolir els 20 punts de renda (60-40). L’encert exterior va fer molt mal a les lleidatanes, que es van veure 24 punts per sota després d’un triple de Leo Rodríguez (68-44).

Pujol, Etxarri i una excepcional Raventós van frenar la sagnia i el Cadí va entrar a l’últim quart amb un desavantatge de 20 punts (72-52). L’Avenida va obrir els minuts decisius amb un 6-0, al qual va respondre Raventós amb dos triples. El partit va entrar llavors en una sèrie interminable de males decisions per part dels dos equips, que semblaven incapaços d’anotar.

Finalment, el temps es va anar esgotant i les locals van negar a les lleidatanes el triomf a l’últim parcial amb 4 punts finals (85-62).

Canut: “Hem plantat cara excepte en 6 o 7 minuts”

Bernat Canut, tècnic del Cadí, va assenyalar després del partit que “sempre és molt complicat jugar a Salamanca i jugar contra aquest equip, en aquest escenari, però nosaltres veníem decidides a guanyar, ni que no fossin experiències positives per a la plantilla. Ens n’anem amb les coses ben fetes, que havíem treballat i que han sortit.

El resultat final és inflat, però és fruit d’aquests sis o set minuts en què no hem estat capaços de competir. En la resta crec que hem plantat cara”, va afegir. L’entrenador lleidatà va dir que estava satisfet malgrat el resultat.

“Cal tenir molta jeta per plantar cara a jugadores d’aquesta talla. Havíem de guanyar duels individuals, creure, i ho hem aconseguit, hem incomodat el rival i l’hem fet suar en alguns instants”.