SEGRE

MOTOR DAKAR 2022

Esteve 'salva' una punxada

El lleidatà es manté en el Top-30 de cotxes, mentre que Carlos Sainz va ser tercer de l'etapa || En motos es va imposar el castellonenc Joan Barreda

Isidre Esteve durant l’etapa d’ahir en què va patir una punxada.

Isidre Esteve durant l’etapa d’ahir en què va patir una punxada.MEDIAGÉ COMUNICACIÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joan Barreda (Honda) es va imposar ahir en la categoria de motos a la segona etapa del Ral·li Dakar, de 338 quilòmetres d’especial entre Hail i Al-Artawiyah i es va convertir en el pilot espanyol amb més victòries d’etapa en aquesta modalitat, mentre que Carlos Sainz (Audi) va poder rescabalar-se del que va succeir la jornada anterior acabant tercer en cotxes en un dia dominat pel francès Sébastien Loeb (BRX). Per la seua part, el lleidatà Isidre Esteve (Toyota), juntament amb seu copilot Txema Villalobos, va protagonitzar el seu primer gran ensurt en aquesta 44a edició, del qual van saber sortir amb perícia i sense més conseqüències, després de punxar a més de 160 km/h. Malgrat la gran actuació de diumenge, van haver de sortir molt retardats i fer front a les exigències de la segona etapa, si bé es van poder mantenir dins del Top-30 de la general de cotxes.

“Hem tingut un ensurt al quilòmetre 80, en una zona molt ràpida, quan anàvem a 160 km/h i ens ha explotat la roda esquerra del darrere. Ens ha costat una mica controlar el cotxe i ens ha destrossat part de l’aleta posterior i els suports. El Txema ha canviat la roda ràpidament i tot just hem perdut 4-5 minuts”, va comentar Esteve.

Per la seua banda, la catalana Laia Sanz, en el debut sobre quatre rodes amb el Primax X-raid Team, va arribar al campament d’Al-Qaisumah en el lloc 34 de l’etapa (28 de la general).El francès Stéphane Peterhansel (Audi), al qual una fallada mecànica patida diumenge el va descartar del tot de la lluita pel títol, va acabar quart, just davant del català Nani Roma (BRX), primer pilot estatal a la general de les quatre rodes –dissetè– a 1:23:08. En camions, després que el xilè Ales Loprais (Instaforex Loprais Praga) es colés tercer, l’equip rus Kamaz, gran dominador de la categoria de camions, va tornar a imposar la seua força.En el Dakar Classic, per a vehicles d’abans del 2000, el lleidatà Lluís Rodríguez i el barceloní Tomaso Fenaroli, de l’equip Silver Fox, figuren en el lloc 84 de la general, sobre 141 participants.

Isidre Esteve durant l’etapa d’ahir en què va patir una punxada.

Isidre Esteve durant l’etapa d’ahir en què va patir una punxada.MEDIAGÉ COMUNICACIÓN

tracking