SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Xavi perd Araujo per una fractura a la mà

El central uruguaià serà operat avui i estarà de baixa almenys deu dies

Araujo, en una acció del partit de Copa davant del Linares de dimecres passat.

Araujo, en una acció del partit de Copa davant del Linares de dimecres passat.FC BARCELONA.CAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El defensa del FC Barcelona Ronald Araujo pateix una fractura al segon i tercer metacarpià de la mà dreta i haurà de ser operat avui divendres, segons va confirmar ahir el club blaugrana. “El jugador serà intervingut quirúrgicament demà divendres a càrrec del doctor Xavier Mir sota la supervisió dels serveis mèdics del club. Es facilitarà un nou comunicat una vegada finalitzada aquesta intervenció”, va assenyalar en el seu comunicat el club blaugrana.

El central uruguaià va ser titular i va disputar 45 minuts del duel de Copa del Rei davant del Linares, disputant la primera part completa, però va ser substituït al descans per Gerard Piqué. En total, ha jugat 20 partits i ha anotat dos gols en aquesta temporada. Araujo estarà un mínim de deu dies de baixa en el millor dels casos, i el club no descarta fer algun fitxatge si la seua absència es prolonga, atesa l’escassetat de centrals amb què compta Xavi.Aquesta baixa, juntament amb la Frenkie de Jong (vegeu el desglossament), se suma a les ja conegudes per coronavirus de Serginho Dest, Gavi, Abde, Coutinho, Balde, Ferran Torres, que de totes maneres encara no ha pogut ser inscrit, i Pedri, que a més del positiu per Covid-19 continua recuperant-se de la lesió.

Així mateix, Memphis Depay i Ansu Fati segueixen sense rebre l’alta mèdica dels seus problemes musculars, si bé Xavi confia que estiguin disponibles aviat, mentre que Sergi Roberto i Martin Braithwaite continuen recuperant-se de lesions de llarga durada. Finalment, Umtiti i Lenglet es van perdre el partit contra el Linares per problemes gàstrics.

El Chelsea, disposat a endur-se Dest en el mercat d’hivern

El Chelsea seria el més interessat a fitxar, aquest mateix mes, el lateral blaugrana Serginho Dest, segons publicava el diari Sport. L’equip anglès, aspirant a tots els títols, ha de remodelar la defensa la temporada vinent, però necessita ara un lateral polivalent i creuen que Dest és una bona oportunitat. El Chelsea ja s’hauria dirigit al Barça.El jugador vol seguir al Barcelona, malgrat que l’arribada de Dani Alves li pot restar protagonisme, per la qual cosa hauria rebutjat l’interès de Bayern i Atlètic de Madrid per tenir-lo cedit. Tanmateix, la irrupció del Chelsea podria fer canviar d’opinió de Dest.El Barça, per la seua part, malgrat que es tracta d’un jugador del seu grat i amb futur, necessita donar sortides per poder inscriure Ferran Torres. En tot cas, no acceptaria desprendre’s del nord-americà per menys de 20 milions d’euros, amb la qual cosa recuperarien la inversió que van fer en el seu dia.

Frenkie de Jong també és baixa

Xavi Hernández també tindrà demà a Granada la baixa per lesió de l’holandès Frenkie de Jong, que va patir una elongació al soli de la cama esquerra durant el partit de Copa davant del Linares. De Jong va sortir a la segona meitat i en el minut 74 va ser substituït després de queixar-se d’unes molèsties a la cama. El club no va informar ahir de la durada de la lesió, que fàcilment podria allargar-se dos setmanes.

Setze jugadors ja han marcat gols

Amb el gol que va marcar Ousmane Dembélé dimecres a Linares, ja són 16 els jugadors del Barcelona que han marcat almenys un gol aquesta temporada entre la Lliga i la Copa. El pitxitxi de l’equip, amb 8 gols, és l’holandès Memphis Depay, que es recupera d’una lesió. El segueixen amb 4 Ansu Fati i amb dos, Coutinho, Nico, Luuk de Jong, Araujo, Jutglà, Piqué, Braithwaite i Sergi Roberto. Uns altres sis n’han marcat un.

El Bayern Munic vol tenir Dembélé la temporada vinent

El francès Ousmane Dembélé, autor del primer gol blaugrana en el partit de Copa de dimecres passat davant del Linares (1-2), seria un dels principals objectius del Bayern Munic de cara a la pròxima temporada. Així ho publicava ahir el diari francès L’Équipe, que justifica l’interès del club alemany perquè el seu jugador Kingsley Coman, que acaba contracte el 2023, està posant problemes per renovar i creuen que Dembélé seria el recanvi ideal. El blaugrana no vol acceptar l’oferta de renovació del club i se n’anirà a final de temporada.D’altra banda, Steven Gerrard, entrenador de l’Aston Villa, va elogiar ahir Philippe Coutinho. “No t’anomenen el mag per res”, va dir Gerrard, que va ser company del brasiler al Liverpool. “Ha estat 63 vegades internacional amb el Brasil. És un guanyador nat i va ser increïble al Liverpool, així que puc entendre per què se’l relaciona amb tants equips”, va dir ahir Gerrard.

Quarta remuntada consecutiva a la Copa

El Barça es va classificar dimecres per als vuitens de final de la Copa (1-2) després de remuntar al Linares. És la quarta remuntada consecutiva, ja que la passada temporada ja ho va fer en els encreuaments de vuitens, quarts i semis. A vuitens, contra el Rayo perdia 1-0 i va guanyar 1-2; a quarts perdia 2-0 amb el Granada, va empatar 2-2 i a la pròrroga va guanyar 3-5 i a semis va perdre a Sevilla 2-0 i a la tornada va guanyar 3-0.

tracking