SEGRE

MOTOR DAKAR 2022

França creu que el Dakar s'ha de parar

Vincula l'explosió del 30 de desembre a un atemptat

Laia Sanz, amb el seu Mini, ahir durant l’etapa.

Laia Sanz, amb el seu Mini, ahir durant l’etapa.MEDIAGÉ COMUNICACIÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre francès d’Afers Exteriors, Jean-Yves Le Drian, va confirmar ahir la tesi que hi hagués una bomba al vehicle del pilot Philippe Boutron i va assegurar que haurien preferit que es parés la competició en aquell moment, al referir-se a l’explosió que va tenir lloc a l’Aràbia Saudita el 30 de desembre, dos dies abans de l’inici de la competició. “Cal estar molt alerta. Pensem que podria haver valgut la pena renunciar a aquesta carrera esportiva.

Els organitzadors van decidir mantenir-la i en aquest cas cal ser prudents”, va dir Le Drian a la cadena BFM. Les autoritats saudites van qualificar els esdeveniments d’“accident”, mentre que a França la Justícia va obrir una investigació que ha assumit la Fiscalia Antiterrorista. Un grup d’investigadors viatjarà al lloc de l’explosió per recopilar proves.Interrogat sobre si lamenta la decisió de l’organització de mantenir la carrera, Le Drian va assenyalar que “almenys cal engegar dispositius de protecció reforçats.

Crec que ho han fet, però la pregunta segueix oberta”. Va recordar, d’altra banda, que ja hi ha hagut actes terroristes a l’Aràbia Saudita contra els francesos.El vehicle de Boutron va explotar de forma sobtada a uns 500 metres de l’hotel en el qual es trobava, quan aquest viatjava al costat de cinc persones més. “Estem en una situació en la qual pot ser que hi hagi hagut un atemptat terrorista contra el Dakar.

Vam reaccionar de seguida avisant els organitzadors i els saudites”, va assenyalar Le Drian. Boutron va haver de ser operat a l’Aràbia Saudita i es troba ja a l’hospital Percy de Clamart, a prop de París, on ahir va sortir del coma.En l’aspecte esportiu, el qatarià Nasser-al Attiyah (Toyota) va tancar la primera setmana de competició amb més avantatge en el liderat de la general de cotxes, amb una diferència de 50:19 respecte al pilot saudita Yazeed al-Rajhi (Overdrive Toyota). Carlos Sainz (Audi) va tenir de nou problemes en un dels amortidors al seu innovador vehicle híbrid que li van fer perdre fins a 41:23 respecte al guanyador de l’etapa, l’argentí Orlant Terranova (Bahrain Raid Xtreme).El lleidatà Isidre Esteve (Repsol Rally Team) va fer balanç de la primera setmana, de la qual surt amb “sensació agredolça”, i és a un pas del Top 25 a la general.

La catalana Laia Sanz (Mini) va brillar amb una gran actuació que li ha permès escalar llocs i situar-se a les portes del Top 20.

tracking