SEGRE

FUTBOL SEGONA RFEF

Expedient de l'RFEF al Lleida Esportiu

L'RFEF accepta el recurs del Numància i obre investigació al club blau per haver mentit suposadament en els casos de Covid || Podria perdre el partit i fins i tot ser inhabilitats els germans Esteve

Vista de la Tribuna del Camp d’Esports i la llotja en la qual fa mesos que no apareixen els directius.

Vista de la Tribuna del Camp d’Esports i la llotja en la qual fa mesos que no apareixen els directius.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajornament del partit contra el Numància decretat pel jutge únic de competició de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), forçat pel Lleida Esportiu a l’al·legar un suposat brot de Covid de fins a nou positius que la mateixa plantilla blava va desmentir i va reduir a tres jugadors i el tècnic Gabri García, li pot sortir molt car al club lleidatà i als seus dirigents. La sanció a què s’exposen pot anar des de la pèrdua del partit fins a la inhabilitació dels germans Esteve.

L’RFEF, que no s’havia pronunciat fins ahir, ha estimat el recurs que va presentar el Numància, que va al·legar “versions contradictòries” i ha iniciat un procés “disciplinari extraordinari” contra el Lleida Esportiu.

El Comitè Nacional de Segona Instància de la Federació ha acordat, textualment, que “es dilucidi la possible comissió d’infraccions d’índole disciplinària per part del Club Lleida Esportiu, els dirigents i la metgessa del club com a signants de l’escrit”.

Aquest comitè ha traslladat el cas al jutge disciplinari únic Alberto Peláez, que serà l’encarregat d’instruir l’expedient extraordinari, estudiarà les proves i després de deixar un termini de deu dies al Lleida Esportiu perquè presenti les al·legacions que consideri oportunes, prendrà una decisió.

Segons ha pogut saber aquest diari, el club podria haver incomplert, entre altres articles del Codi Disciplinari de la RFEF, el 68, que és el que fa referència a les “conductes contràries al bon ordre esportiu”, i la sanció federativa va des de la pèrdua del partit per 3-0 fins a la inhabilitació dels germans Albert i Jordi Esteve entre dos i cinc anys, passant fins i tot pel descens de categoria, encara que això últim no sembla probable. A més a més, també es preveu una multa econòmica que va dels 3.006 als 30.051 euros.

La inhabilitació dels dirigents es contempla en virtut de l’apartat 2 d’aquest article 68: “Quan els que cometin els esmentats actes tinguin la condició de directius, seran sancionats com a autors d’una infracció molt greu.”

El club torna a plantar la Paeria

El Lleida Esportiu va plantar ahir de nou la Paeria, i aquesta vegada sense ni tan sols avisar, a la reunió que havia sol·licitat al desembre el mateix club. La frustrada trobada arribava just dos dies abans que es reuneixi demà la comissió informativa d’esports amb la presència de representants de tots els grups municipals per abordar el tema de la rescissió del conveni subscrit amb el club el 2017 per l’ús del Camp d’Esports.

L’última trobada fallida entre ajuntament i club es va produir el 22 de desembre. Llavors el Lleida va excusar la seua presència informant la Paeria que un dels representants que havia d’assistir a la reunió havia donat positiu per Covid-19. S’ha de recordar que cap representant del Lleida Esportiu va assistir tampoc a la reunió del 15 de desembre, també sol·licitada pel mateix club, que va al·legar que es trobaven fora de la ciutat.

El Lleida havia advertit que si a la reunió prevista ahir no era present l’alcalde Miquel Pueyo tampoc hi assistiria el president Jordi Esteve. Però havia anunciat que, en representació del club, hi assistirien l’advocat valencià especialitzat en dret esportiu Javier Marco (va arribar a ser president del Cartagena la temporada 2014-15) i un altre lletrat especialitzat en dret internacional i auditor. Al final, cap hi va assistir després d’esperar més de mitja hora el regidor Ignasi Amor i els assessors tècnics municipals, Juanjo Falcó i Àngel Vidal.Per la seua banda, tots els grups municipals acordaran demà a la comissió informativa, de forma unànime, expulsar el club de l’estadi, encara que la incògnita és si es farà ja o es deixarà que l’equip acabi la temporada.

L’informe jurídic i l’estudi de les al·legacions del Lleida estan conclosos. La decisió es votarà al ple del dia 28.A tot això, la directiva del Lleida va publicar ahir a les xarxes que havia “denunciat un acte vandàlic” a les porteries de l’estadi, una reacció similar a quan van denunciar en el seu dia danys a l’escut de la llotja i en cotxes de la seua propietat.

tracking