SEGRE

FUTBOL SEGONA RFEF

Doble demanda de Pereira perquè els germans Esteve abandonin el Lleida Esportiu

L'empresari que es postula per comprar el club ha presentat una denúncia als jutjats contra els germans Esteve i una altra davant de l'RFEF || Demana que es nomeni un administrador judicial

Víctor Vidal, ahir durant la sessió matinal a l’Annex, hores abans que es confirmés la seua baixa.

Víctor Vidal, ahir durant la sessió matinal a l’Annex, hores abans que es confirmés la seua baixa.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresari gallec Luis Pereira treballa intensament per aconseguir la gestió del Lleida Esportiu i evitar que la Paeria expulsi el club del Camp d’Esports. Amb aquesta finalitat ha llançat una ofensiva jurídica perquè els germans Esteve abandonin l’entitat. Ha presentat una demanda al jutjat i una altra a l’RFEF.

El proper dia 25 els representants del club hauran de comparèixer al jutjat d’instrucció 3 de Lleida. La magistrada ha de valorar si hi ha prou motius per intervenir el club i nomenar un administrador judicial. La demanda de mesures cautelars respon a la petició que va fer l’empresari hispanosuís, el 15 de desembre mitjançant burofax, als propietaris del Lleida, sol·licitant l’entrada com a socis de cinc persones.

S’ha de recordar que la junta directiva del Lleida la integren quatre persones: Jordi i Albert Esteve, Montse Solana i el xinès He Jun. Al no rebre resposta, Pereira va decidir posar la demanda fent constar, a més, que havia dipositat 100.000 euros en un compte bancari sota acta notarial i adjuntant un informe de quin seria el seu programa de gestió d’onze punts si aconseguia les regnes del club.El passat dia 10, el jutge disciplinari únic per a Segona RFEF-Segona B de la Federació Espanyola de Futbol va acordar l’obertura d’expedient disciplinari extraordinari i el nomenament d’un instructor. Va ser com a conseqüència d’una denúncia presentada per un grup de trenta-dos abonats del club demanant la inhabilitació de Jordi i Albert Esteve i Montse Solana, i sol·licitant a més com a mesura urgent que l’RFEF nomeni una comissió gestora que administri el club mentre es decideix la inhabilitació.Aquest pas a la via federativa realitzat per diversos abonats del Lleida Esportiu mostra la seua desvinculació amb la gestió que s’ha anat realitzant i que no se senten representats pels actuals directius.

Els acusen de cometre nombroses infraccions de caràcter molt greu recollides tant al Codi Disciplinari com en les normes reguladores i bases de competició de Segona RFEF i en el protocol Covid-19.Segons els abonats, els directius del club cometen administració deslleial i en la seua demanda enumeren tota una sèrie d’irregularitats, com l’abandó que pateix la plantilla i els treballadors del club, així com el futbol base, la deixadesa en el manteniment de la gespa de l’estadi i de la resta d’instal·lacions, la falta de seguretat i de les mesures higienicosanitàries durant els partits, el presumpte frau dels positius de Covid i un llarg etcètera. Si el jutge disciplinari de l’RFEF accedís a la mesura cautelar sol·licitat, es nomenaria una comissió gestora que assumiria les funcions davant de la mateixa RFEF. A més a més, si aquesta demanda prospera, tenint en compte que es recullen presumptes infraccions molt greus, els germans Esteve podrien ser inhabilitats per un període de fins a cinc anys.

D’altra banda, més d’una trentena d’abonats s’han personat en les diligències penals que s’estan tramitant contra el club i els seus dirigents, que estan sent investigats per presumpta falsedat documental, delictes de frau a la Seguretat Social i blanqueig de capitals. La intenció d’aquests abonats és presentar les accions necessàries com a acusació popular.Fa diverses setmanes que l’equip de Pereira treballa discretament per desenvolupar la seua estratègia i obtenir el màxim nombre de suports entre abonats i aficionats del club. L’objectiu és apartar els germans Esteve de les regnes del club per la seua negligent gestió.D’altra banda, Luis Pereira i Vicente Javaloyes han enviat una carta a la Paeria sol·licitant una entrevista amb l’alcalde Miquel Pueyo i el regidor d’Esports, Ignasi Amor, per explicar la situació de les seues gestions i els següents passos dirigits a salvar el club de la desaparició i de l’expulsió del Camp d’Esports, això sí, sense els actuals propietaris.

Víctor Vidal obté la baixa i ja no podrà jugar més

Víctor Vidal ja no podrà alinear-se amb el Lleida al pròxim partit. El porter, de 22 anys i que des dels quatre milita al club –primer a la UE Lleida i des del 2011 al Lleida Esportiu– va aconseguir a la tarda la baixa federativa però segueix entrenant-se a l’espera de rescindir el contracte amb el club per poder anar-se’n.Vidal era l’últim futbolista que havia presentat el procediment abreujat per poder alliberar la seua fitxa –ho va fer el 5 de gener– a l’acumular el mínim de tres nòmines impagades. I, un cop feta la reunió de la comissió mixta, aquesta va resoldre favorablement el seu cas després que el Lleida no presentés al·legacions ni tampoc pagués els retards al porter, com sí que havia fet anteriorment amb altres jugadors que havien iniciat el procés.

Vidal és el quart jugador que pot alliberar la fitxa havent iniciat el procediment abreujat, després de Quim Araujo, Pedro Inglés i Modest, que igual que Vidal segueixen a l’espera de poder rescindir el contracte. En el seu cas, no obstant, la seua fitxa continua donada d’alta a la Federació Catalana de Futbol.Quan es tramiti la baixa d’aquestes tres fitxes, la plantilla quedaria amb només 14 professionals –inclosa la de Fall–, que és el mínim que la Federació Espanyola obliga a tenir (vegeu SEGRE d’ahir).

Gabri confia que puguin entrar nous gestors per salvar el club

L’entrenador blau, Gabri, va tornar a dirigir una sessió d’entrenament amb els jugadors després de superar la Covid-19, i en declaracions a laSexta va afirmar que es va trobar l’equip “més fluix a nivell anímic” perquè “no ha canviat res i amb el pas dels mesos ens afecta cada vegada més”.

En aquest sentit, el tècnic es va mostrar esperançat que nous propietaris puguin salvar el club: “Confio que hi hagi una nova gestió que pugui revertir la situació, no tirem la tovallola.” Finalment, es va referir a l’expulsió del Camp d’Esports per part de l’ajuntament: “Estic segur que tenien motius de sobres per fer-ho”, va afirmar.

tracking