SEGRE

DEPORTES

Eliminació cruel

El Barça cau a la Copa del Rei a mans d'un lluitador Athletic en un partit vibrant en el qual Pedri va forçar la pròrroga en el minut 92 || Els joves van ser una altra vegada el pilar blaugrana, mentre que veterans com Jordi Alba van quedar en evidència

Ferran Torres es va estrenar com a golejador barcelonista.

Ferran Torres es va estrenar com a golejador barcelonista.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Barça va caure a mans de l’Athletic a la pròrroga d’un clàssic coper excitant en el qual els blaugranes hi van posar coratge i esperit competitiu, però no hi va haver les bones sensacions que va traslladar l’equip a la Supercopa davant del Reial Madrid. Va ser un 3-2 final amb dos gols de Muniain, el primer un golàs i el segon de penal, i Íñigo Martínez, per als locals, i de Ferran Torres, que es va estrenar com a golejador barcelonista, i Pedri per empatar dos vegades, el canari enviant el xoc a la pròrroga en el descompte del temps reglamentari. Com en tota la temporada els joves van ser el pilar en què es va basar el joc del Barça on veterans com Jordi Alba van deixar al descobert que ja són passat.

El partit va començar a mil i ja en el minut 2 l’Athletic s’havia avançat en el marcador a través d’una jugada que va fer molt mal al Barcelona, una escapada per la banda de Nico Williams. Encara que el que va batre Ter Stegen va ser Muniain amb un golàs. Va equilibrar el xoc el Barça, que va avisar amb una jugada fins a la línia de fons de Gavi, que va avortar De Marcos, i va donar el cop en un tret de Ferran semblant al de Muniain, també impossible per a l’Agirrezabala, encara que a mitja altura (1-1).Partit nou als 20 minuts, però l’Athletic no va acusar el revés, ja que va continuar buscant els de Xavi Hernández al seu camp, provocant-los errors i generant ocasions.

Després d’un setge local abans del descans que es va traduir en quatre córners, tres rematades a porteria i dos bones ocasions, els jugadors se’n van anar als vestidors.En una altra empenta basca va arribar el 2-1. Una falta a Yuri que Muniain va posar sobre el cap de Berenguer, amb un altre blanc-i-vermell en fora de joc posicional. Ter Stegen va aconseguir frenar el cop de cap del navarrès, però sobre la ratlla Piqué no va poder impedir que Íñigo Martínez introduís la pilota a la porteria.

Era el minut 85, però el matx no estava acabat. Perquè el Barcelona va trobar l’opció d’empatar i Pedri no la va desaprofitar. Alves va tornar amb una xilena al centre de l’àrea una pilota solta i Pedri va ficar la puntera avançant-se a Vesga i fent impossible l’estirada del jove Agirrezabala, que va tocar la pilota.La primera notícia de la pròrroga va ser la lesió, sembla que muscular, d’Ansu Fati, que es va retirar desolat i animat pels seus companys; la segona una altra ocasió bilbaïna, d’Iñaki Williams, que va disparar des de la frontal lleugerament alt.La tercera va ser un nou gol.

El segon de Muniain, aquesta vegada transformant un penal per mà d’Alba en una centrada de Nico Williams des de la dreta. El capità local va enganyar Ter Stegen i el va batre per la dreta. Pedri, esgotat pel cansament, es va retirar tocant-se la part posterior de la cama després de sortir el centrecampista tinerfeny d’una lesió que l’ha tingut tres mesos i mig apartat dels terrenys de joc.

Ansu i Pedri es lesionen de nou

Ansu Fati va haver de ser substituït per lesió, aparentment muscular, a la pròrroga. El davanter internacional, que havia substituït en el 60 Jutglà, es va lesionar de manera fortuïta i va demanar el canvi en el 95 i es va retirar visiblement abatut. Pedri també va acabar demanant el canvi just abans del penal que va situar el 3-2 a favor de l’Athletic.

Dembélé diu que no cedirà al “xantatge” per renovar

El jugador francès del Barcelona Ousmane Dembélé va respondre a les seues xarxes socials al Barcelona, que ahir va decidir no convocar-lo per jugar davant de l’Athletic Club, a l’afirmar que “no té el costum de cedir al xantatge” amb referència a les negociacions per renovar el seu contracte amb el club blaugrana. L’extrem francès va publicar un comunicat a la xarxa social Instagram després que el director de futbol del Barcelona, Mateu Alemany, defensés la decisió del tècnic Xavi Hernández de no convocar-lo. “No soc un home que fa trampes i menys encara un home que té el costum de cedir al xantatge. Com sabeu, hi ha negociacions. Deixo al meu representant encarregar-se’n, és el seu terreny. El meu terreny és la pilota, simplement jugar a futbol, compartir moments d’alegria amb els meus companys i tots els socis”, va escriure. “Prohibeixo a qualsevol donar a pensar que no estic implicat en el projecte”, va assenyalar el jugador francès, que en el seu missatge va recordar que “sempre ho he donat tot per als meus companys i per a tots els socis.. ara això no canviarà”. Per la seua part, l’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) veuria indicis d’“actuació il·legal” del Barça respecte al seu jugador Ousmane Dembélé si el fet de no convocar-lo després de no arribar a un acord de renovació es perpetua en el temps.

“Tenim jugadors per tirar-ho endavant”

L’extrem del FC Barcelona Ferran Torres, que va marcar el primer gol del seu equip davant de l’Athletic, es va mostrar convençut que reaccionaran després de les seues dos últimes derrotes a la Supercopa i a la Copa. “La situació és complicada, però tenim jugadors per tirar-ho endavant i ho tirarem endavant”, va destacar en declaracions a Telecinco.

Xavi: “Si això és un fracàs, que ens serveixi per aprendre”

L’entrenador del FC Barcelona, Xavi Hernández, va lamentar l’eliminació, però va dir que no qualificaria la derrota de fracàs, però que si algú ho considera així confia que els “serveixi per aprendre”.“La intensitat de l’Athletic ens ha superat en els duels, en cada pilota, per a ells sempre era l’última. San Mamés té això, si no dones el màxim en aquestes situacions és molt difícil. Hem anat guanyant paciència, hem fet el gol, hem estat millor per fases, però, per resumir-ho, ens han guanyat per la intensitat”, va analitzar el tècnic barcelonista.“Ha estat un Athletic excel·lent, ordenat, ben treballat. A nosaltres ens ha costat i al final hem trobat el gol de Pedri, semblava que era el nostre moment però ha arribat el penal. Hi ha moments que si ha de sortir cara o creu tocarà creu sempre”, va afegir Xavi en roda de premsa.L’entrenador blaugrana va reconèixer que viuen “moments difícils”, però va preferir ser optimista. “No ens en queda cap altra que treballar i treballar. Ara ens queda la Lliga i l’Europa League. Hem d’intentar recuperar-nos ràpid perquè són dos cops durs, dos títols perduts en una setmana”, va manifestar l’egarenc.Preguntat per Ansu Fati, el preparador català no va poder avançar cap informació sobre el seu estat. “Veurem demà [avui per al lector] com està. Se l’ha vist afectat però veurem demà el diagnòstic.” “Altres com Piqué, el mateix Pedri, que ha acabat fos, han acabat tocats”, va concloure.

Nico González, inscrit en el primer equip

El blaugrana Nico González ja és jugador del primer equip del FC Barcelona al ser inscrit com a tal amb el dorsal 14 que hereta del brasiler Philippe Coutinho, cedit fins a final de campanya a l’Aston Villa de la Premier League anglesa. Nico ha disputat un total de 23 partits amb el primer equip i ha marcat dos gols, tots aquesta temporada. El seu debut es va produir el 15 d’agost del 2021, en un encontre de Lliga al Camp Nou contra la Reial Societat.

L’Atlètic, rival del Barça a la Supercopa

L’Atlètic de Madrid serà el rival del Barça a la final (diumenge, 12.00) pel títol de la Supercopa d’Espanya femenina de futbol que es disputa a la Ciudad del Fútbol de Las Rozas a l’imposar-se per 1-3 al Llevant. Amb el Barça ja classificat per a la final després de vèncer en la jornada prèvia al Reial Madrid, el segon duel de penúltima ronda tenia l’atractiu de ser la reedició del que va servir per decidir el títol el passat curs.

El govern basc valida el seu dispositiu policial

El govern basc va defensar ahir l’operatiu policial desplegat dimecres entorn de l’estadi d’Anoeta, que no va impedir que el bus de l’Atlètic fos atacat i que va ser criticat per sindicats de l’Ertzaintza i pel club matalasser, “indignat” amb les explicacions de l’executiu autonòmic.

El Getafe venç 4-2 el Granada a la Lliga

El Getafe segueix fent passos endavant per a la permanència després d’imposar-se al Granada (4-2) ahir en un partit de la jornada 21.

tracking