BÀSQUET LLIGA EBA

Les derrotes de Corunya i Càceres donen més marge al Força Lleida

El CB Alpicat, sense opcions contra el filial del Joventut || Ja acumula quatre mesos sense guanyar i onze derrotes consecutives que l'atansen al descens

Els lleidatans continuen sense guanyar des de fa quatre mesos.

A falta de l’ajornat Granada-Gipuzkoa, fixat per al 13 d’abril, la vint-i-unena jornada de la LEB Or es va completar ahir amb la sorprenent derrota del Corunya a la pista del cuer Palma (91-88), a banda de la del Càceres, aquesta més lògica davant del Palència. Ambdós resultats beneficien els interessos de l’ICG Força Lleida, al qual encara queden dos partits pendents de la primera volta. Els lleidatans, tercers a la taula a dos triomfs dels dos colíders, Estudiantes i Granada, ambdós amb un partit menys, mantenen d’aquesta forma l’avantatge de dos triomfs sobre Corunya i Càceres, quart i cinquè classificat, respectivament, i que no en tenen cap d’ajornat.

En l’altre duel d’ahir, el Melilla es va imposar en la seua visita a la pista del Juaristi. El Cochesinternet.net Alpicat continua amb el seu camí inalterable cap al descens després d’encaixar ahir a la pista del filial del Joventut la tretzena derrota de la temporada (75-54), l’onzena de forma consecutiva. I és que els jugadors que dirigeix Joan Albert Cotonat no saben el que és guanyar des de fa quatre mesos, concretament des del 24 d’octubre, quan van derrotar per un ampli marge de 22 punts el Maristes Ademar a la quarta jornada.

No van començar malament els lleidatans, que van gaudir d’una renda de sis punts superats els tres primers minuts. Però la Penya va reaccionar i amb un parcial d’11-0 va dinamitar l’avantatge en tot just dos minuts. A partir d’allà el partit ja només va tenir un dominador, el quadre verd-i-negre, que va tancar el quart amb deu punts a dalt (21-11).El CB Alpicat, que ahir no va poder comptar amb el lesionat Marc Rubín de Celis, va intentar ficar-se de nou en el matx, però quan semblava aconseguir-ho un triple de Jordi Rodríguez, ahir un autèntic malson (va acabar amb 6 de 8), ho evitava.

De fet, entre ell i el portuguès Raúl de Oliveira van firmar 50 dels 75 punts del seu equip i van capturar 20 dels 43 rebots totals, unes xifres davant de les quals el quadre de Cotonat no va poder fer res.El Cochesinternet.net va aconseguir que la renda no superés els deu punts en els dos següents quarts, una mica més igualats, si bé la Penya va arribar a tenir 16 punts de renda a l’inici del tercer. Però en l’últim va acabar entregant el partit. En tot just tres minuts, el Joventut B, guiat per Rodríguez, va ampliar l’avantatge fins als 18 punts (63-45), i el duel ja va quedar vist per a sentència.