SEGRE

FUTBOL NOVA ETAPA AL LLEIDA

Els Mossos fan fora els Esteve del Camp d'Esports a instàncies de la Paeria

El president del Lleida Esportiu, Luis Pereira, amb l'autorització de la Paeria i després d'una discussió amb Albert Esteve en presència dels Mossos, que van acabar fent-lo fora, va aconseguir ahir que es procedeixi a canviar els panys del Camp d'Esports, al qual ja no tindran accés els exdirigents, que es van negar a entregar les claus als nous gestors.

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Membres de l’actual directiva del Lleida Esportiu, entre ells el president, Luis Pereira, i l’exdirigent i encara soci Albert Esteve van protagonitzar ahir al matí una discussió a les portes del Camp d’Esports pel canvi de claus a les instal·lacions de propietat municipal. Abillat amb una gorra com les que llueixen a la sèrie Peaky Blinders, Albert Esteve es va presentar a les oficines i va trucar als Mossos d’Esquadra, segons fonts de la nova directiva.

Volia impedir tant sí com no que es procedís al canvi de claus que havia demanat el grup de Pereira i que comptava amb l’autorització de la Paeria. Quan van aparèixer els Mossos van rebre la comunicació de l’ajuntament confirmant que la gestió de l’accés correspon a l’actual directiva, però Albert Esteve va dir, abans de marxar, que havia de deixar totes les portes tancades i va intentar entrar en un dels accessos. En aquell moment els Mossos l’hi van impedir i el van instar a deixar les portes obertes.

El compte oficial de Twitter del club, encara en mans dels Esteve, va anunciar més tard que Jordi Esteve, atribuint-se encara la presidència del Lleida Esportiu, havia presentat una denúncia davant dels jutjats contra Luis Pereira, Vicente Javaloyes, el regidor d’Esports Ignasi Amor i el tècnic i assessor d’alcaldia Juanjo Falcó.

Va ser passades les 14.00 hores quan es va iniciar el canvi de panys –n’hi ha al voltant de 60 a tota la instal·lació–, procés que continuarà avui. D’altra banda, el Camp d’Esports està sent custodiat des de diumenge a la nit per seguretat privada contractada pel grup de Pereira, després que dissabte passat persones afins a l’anterior directiva s’emportessin pertinences de les dependències de l’estadi.

Luis Pereira, acompanyat de la seua mà dreta Vicente Javaloyes i l’advocat Marc Torres, va comparèixer a la tarda davant dels mitjans per explicar el que havia succeït al matí i durant tot el cap de setmana. “Han estat dies mogudets”, va dir el president del club. “Volíem una transició pacífica, però diumenge totes les concessions que vam fer van arribar al límit amb l’agressió a Vicente (vegeu el desglossament). No hi haurà negociació. Em tanco a qualsevol negociació. El club ha de ser un espai de pau i convivència. Lleida no es mereix el que va passar”, va assenyalar l’empresari gallec establert a Suïssa.

Marc Torres, després d’explicar que van comparèixer els tres dissabte voluntàriament davant dels Mossos arran de les acusacions de Jordi Esteve d’haver estat coaccionat i amenaçat per firmar la sortida del club, va dir que quan s’arxivi aquesta denúncia “en la qual ni tan sols declarem com a investigats sinó com a testimonis”, procediran a interposar dos querelles contra els Esteve, una per calúmnies i l’altra per denúncia falsa. “Fins al dia 14 no hi va haver problema i tot anava bé, de fet, aquell dia va venir a veure’m a l’hotel Jordi Esteve amb la seua dona i el seu fill petit. Com hi pot haver una coacció?”, va dir Pereira.

Desapareix una escultura i diuen que serà difícil auditar el club

La nova directiva ha trobat a faltar en una primera inspecció una escultura de futbol de ferro, obra de l’artista argentí establert a Lleida Miguel Ángel González, que els anteriors dirigents s’haurien emportat. També creuen que han desaparegut documents i material de la botiga. “Ja els vaig dir que el que hi havia a la botiga s’ho podien endur tot”, va assenyalar Pereira. Per la seua part, l’advocat Marc Torres va admetre que serà “laboriós fer les auditories perquè és com si hi hagués hagut un incendi”.

Javaloyes ha denunciat als Mossos que Albert Esteve el va agredir

Vicente Javaloyes va presentar una denúncia davant dels Mossos diumenge després de ser agredit per Albert Esteve, cosa que va demostrar amb imatges de vídeo, ja que estava gravant que una furgoneta havia aparegut al Camp d’Esports amb la intenció d’emportar-se pertinences com havia passat dissabte. Esteve es va dirigir a Javaloyes i li va causar danys a la cara i els dits d’una mà, a més de trencar-li el mòbil tot i que va seguir gravant l’escena. “De por no en tinc, però em fa mal veure la meua dona plorant. Cal empatitzar-hi. M’enxampa gran i calmat perquè de més jove hauria respost molt diferent”, va assegurar.

Vicente Javaloyes i Albert Esteve durant la discussió en presència dels Mossos.

Vicente Javaloyes i Albert Esteve durant la discussió en presència dels Mossos.JORDI ECHEVARRIA

Imatge d'arxiu de la discussió entre Albert Esteve i Vicente Javaloyes

Imatge d'arxiu de la discussió entre Albert Esteve i Vicente JavaloyesJORDI ECHEVARRIA

Vicente Javaloyes i Albert Esteve durant la discussió en presència dels Mossos.

Vicente Javaloyes i Albert Esteve durant la discussió en presència dels Mossos.JORDI ECHEVARRIA

tracking