Ona marca el primer gol lleidatà del Barça

La seua estrena contribueix a la golejada per 0-6 a l'Alabès

Ona Baradad és abraçada per la veterana Torrejón després del gol.

Ona Baradad és abraçada per la veterana Torrejón després del gol.FCB

Ona Baradad es va convertir ahir en la primera futbolista lleidatana a marcar un gol en partit oficial amb el primer equip femení del Barcelona. Amb tan sols disset anys, l’exjugadora de l’AEM, natural de Rosselló, es va estrenar com a golejadora amb les blaugranes marcant el quart gol en la golejada de les de Jonatan Giráldez al camp de l’Alabès (0-6). El triomf deixa vist per a sentència el títol de Lliga de Primera, que no es va confirmar ahir encara perquè la Reial Societat i l’Atlètic de Madrid no van fallar en els respectius duels amb l’Eibar i el Granadilla. La data assenyalada perquè el Barça es proclami campió és diumenge vinent (12.00) en el partit que acollirà l’estadi Johan Cruyff contra el Reial Madrid.

Baradad va fer el 0-4 que sentenciava el xoc al minut 34, després de rematar de primeres i a mitja altura una centrada de la millor jugadora del món, Alexia Putellas. Abans, Clàudia Pina havia inaugurat el marcador al minut 2, i posteriorment van ampliar l’avantatge Rolfö al 28 i Engen al 32. Amb el gol d’Ona va acabar el primer temps i, després de la represa, Pina es va encarregar d’arredonir la golejada amb el cinquè i el sisè gol als minuts 64 i 72, i anotar, així, el primer hat-trick de blaugrana.

Baradad ja va ser precoç al debutar amb el primer equip de l’AEM a Segona amb tan sols 15 anys, el febrer del 2020. Amb les del Recasens va fer dos gols en només tres partits abans de fitxar pel club blaugrana l’estiu del mateix any. La primera temporada de blaugrana va continuar competint en la divisió de plata amb el filial, en què va jugar 20 partits i va anotar un gol, i aquesta temporada ha estat la de la consolidació, en què alterna el filial, amb el qual ha disputat 18 partits i ha marcat 4 gols, amb el primer equip.

En aquest va debutar el 10 de novembre passat en el partit de Lliga de Campions amb de el Hoffenheim alemany. Això la convertia en la primera lleidatana a jugar un partit amb el Barça i en la segona a jugar a la màxima competició europea (la primera va ser l’agramuntina Dolors Ribalta amb l’Espanyol el 2006). Després va debutar a la Copa i a Primera. Just ahir jugava el tercer duel a la màxima competició estatal, i ho va celebrar amb el seu primer gol.