ATLETISME CARRERES POPULARS

Anna Artal i Ivan Menchón guanyen la Cursa de la Nòria

Amb 200 atletes, a la vuitena edició d'una prova que torna dos anys després

Un moment de la sortida de la carrera de Torrelameu, que tornava després d’una aturada de dos anys.ITER 5

Anna Artal, del Trotallunàtics, i Ivan Menchón, del Runner’s Balaguer, van ser ahir els guanyadors de la vuitena edició de la Cursa de la Nòria de Torrelameu, prova que tornava a l’activitat després de dos anys d’aturada com a conseqüència de les restriccions que va provocar la pandèmia. La prova va tornar oferint dos recorreguts als 220 atletes que s’hi van inscriure, un de 10 quilòmetres i un altre de 5, en un recorregut que alternava els trams d’asfalt amb els de terra. La carrera era puntuable per a la Lliga Ponent.

En la distància dels 10 quilòmetres, la victòria a la prova femenina va ser per a Anna Artal, del Trotallunàtics, que va invertir un temps de 36:48. La van acompanyar al podi Elisa Lladós, del Clos Pons Thai Runners, segona amb un crono de 43:14, i la tercera posició va ser per a Ariadna Jofre, atleta independent que va parar el rellotge en 44:12.En la categoria masculina el més ràpid va ser Ivan Menchón, del Runner’s Balaguer, que va fer un temps de 35:07. La segona posició va ser per a l’independent Juanma Fernández, amb 36:48, mentre que el tercer lloc va ser per a Isaac Oromí, de l’AA Xafatolls (36:48).En la prova dels cinc quilòmetres la guanyadora va ser Yolanda Cebrián, de l’Aldahara Lleida, amb un temps de 21:21, seguida de Laura Pallejà (Borges Trail), amb 21:37 i d’Antònia Argilés (Clos Pons Thai Runner’s), tercera amb 22:47.A la categoria masculina es va imposar l’atleta independent Javier Castells, amb un temps de 17:57 i va ser acompanyat al podi per Albert Torres (GasxSatanás), que va parar el crono en 19:39, mentre que la tercera posició va ser per a Jordi Camats, del Clos Pons Thai Runner’s, amb 19:42.La cursa també va tenir un vessant solidari i un euro de cada inscripció es va destinar a l’Associació l’Estel.

La Cursa de la Nòria, en la seua tornada a l’activitat, va complir totes les mesures de seguretat contra la Covid i l’ús de mascareta va ser obligatori, excepte durant la carrera. Després de l’aturada vacacional per la Setmana Santa, el circuit de la Lliga Ponent tornarà el proper dia 24, amb la Cursa de la Paràlisi Cerebral Balàfia-Aremi.