SEGRE

HOQUEI PATINS OK LLIGA PLATA

Zilken deixa l'Alpicat i fitxa per l'Igualada d'OK Lliga

El lleidatà, internacional amb Alemanya, tanca una etapa de 12 anys al club

Mats Zilken debutarà a l’OK Lliga amb l’Igualada.

Mats Zilken debutarà a l’OK Lliga amb l’Igualada.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Mats Zilken no jugarà la temporada vinent a l’Hoquei Club Alpicat, que té així la segona baixa en pocs dies, després de l’anunciada marxa de l’entrenador Xavi Roy. L’internacional per Alemanya, nascut a Lleida fa vint-i-nou anys de pare alemany i mare lleidatana (de Bell-lloc), va firmar ahir contracte amb l’Igualada d’OK Lliga, amb el qual s’ha compromès per una temporada i una segona d’opcional. Zilken, que va arribar al primer equip de l’Alpicat amb divuit anys, l’abandona després de dotze temporades, en les quals ha estat gairebé sempre el màxim golejador.

Reconeix que la decisió no ha estat gens fàcil de prendre, però té clar que era un tren que no podia deixar passar una altra vegada. “Ha estat complicat per a mi perquè fa dotze anys que soc al club, soc el coordinador i entreno equips de la base, i anar-me’n de la que considero que és casa meua ha estat molt difícil. Em sabia greu d’una banda, però per una altra creia que no podia deixar escapar aquesta oportunitat que se’m presentava, perquè a nivell esportiu volia fer aquest pas”, va assegurar.No és la primera vegada que el lleidatà rep ofertes de la màxima categoria, però mai l’havien convençut perquè suposaven un canvi de vida.

“Altres anys havia rebut ofertes, però no em seduïen perquè m’obligaven a anar-me’n de Lleida, i no volia. Però ara és diferent, perquè me’n vaig a Igualada, que és a una hora de trajecte, la qual cosa em permetrà seguir amb la meua vida personal, seguir vivint a Lleida, treballant i entrenant la base de l’Alpicat. Tot plegat ha estat clau a l’hora de prendre la decisió”, assegura.Tanmateix, no amaga que la seua il·lusió hauria estat una altra de molt diferent.

“El que més il·lusió m’hauria fet hauria estat aconseguir l’ascens amb l’Alpicat, però no haver-ho aconseguit aquest any ha estat també un aspecte que ha pesat a l’hora de decidir, perquè amb gairebé trenta anys tenia por que no m’arribés una altra oportunitat de fer el salt a la màxima categoria”, va apuntar.Zilken, que ha disputat dos Europeus amb Alemanya, a la Corunya 2018 i Paredes 2021, no serà l’únic jugador de l’Alpicat que farà el transvasament cap a Igualada, ja que Xavi Pons, porter del filial i que alternava amb la plantilla d’OK Lliga Plata, també fitxarà pel club de l’Anoia per ser el tercer porter. Quant al lloc d’entrenador que està vacant després de la marxa de Xavi Roy, el club estudia diverses opcions, entre les quals hi ha Jordi Expósito, més conegut com Sito, que ha entrenat les dos últimes campanyes el Noisy francès, i Chino Doncel.

tracking