SEGRE

Lambán sobre l'ajornament de la consulta: "La Generalitat hauria de deixar de culpar als altres del que els passa"

El president de l'Aragó creu que amb aquest moviment el Govern està donant una oportunitat nova als acords

El president del govern de l'Aragó, Javier Lambán.

El president del govern de l'Aragó, Javier Lambán.Gobierno de Aragón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president d'Aragó, Javier Lambán, considera que "la Generalitat hauria de deixar de culpar als altres del que els passa". Ho ha dit després de conèixer-se que el Govern ha decidit ajornar la consulta sobre els Jocs Olímpics d'Hivern del 2030 que s'havia de celebrar el 24 de juliol, esperant que la situació amb el COE i el govern d'Aragó es resolgui el més aviat possible. "Un dels èxits que podríem aconseguir d'una candidatura conjunta, seria que ho comencessin a assumir", ha afegit. Lambán també ha destacat "l'elasticitat sorprenent dels terminis" i creu, sent "ben pensat", que posposant la consulta la Generalitat està donant una oportunitat afegida als acords.

Per Lambán, si amb la candidatura conjunta s'aconseguís que la Generalitat comencés a assumir que la culpa no sempre la tenen els altres, "estaríem donant un pas de gegant per normalitzar la política espanyola i les relacions de Catalunya amb Espanya".

Lambán ha insistit que l'Aragó es "deixarà la pell" per tirar endavant els Jocs però amb una candidatura "equilibrada" que defensi que el Pirineu aragonès no quedi "desdibuixat" en una candidatura amb el Pirineu català. "Hi ha qui té la temptació d'intentar-nos convèncer que més valen engrunes que res i jo crec que conformar-se amb engrunes sempre és perdre", ha dit.

tracking