SEGRE

FUTBOL LLIGA DE CAMPIONS

El Reial Madrid guanya la seua 14a Champions al derrotar el Liverpool amb gol de Vinícius i una gran actuació de Courtois

El partit es va retardar per un vergonyós incident en els accessos

Jugadors del Reial Madrid mostren la Champions, la número 14 de la seua història.

Jugadors del Reial Madrid mostren la Champions, la número 14 de la seua història.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Reial Madrid va conquerir ahir la Copa d’Europa al derrotar per 1-0 el Liverpool. L’equip blanc va aconseguir la seua Champions número 14 gràcies a un gol del brasiler Vinícius en el minut 59 i, especialment, per la gran actuació del porter belga Thibaut Courtois, que va parar les innombrables rematades de l’equip anglès, la qual cosa li va valer, a més, ser reconegut com l’home del partit. Però si el Madrid va tornar a inscriure el seu nom en la història del futbol, la UEFA ho va fer en el de la vergonya aliena, mostrant una incapacitat organitzativa que no és nova.

El caos que es va viure a la final de l’Eurocopa a Wembley fa menys d’un any es va repetir ahir a les portes de l’Stade de France. Robatoris a aficionats, salts de tanques, agressions i una alarmant falta de seguretat i control van portar al retard de la final de la Lliga de Campions, una cosa inèdita en el futbol modern. Milers d’aficionats van entrar en bloc al camp de Saint-Denis per intentar eludir la seguretat i aprofitar-se de les dèbils defenses franceses, que no van poder parar la marabunta que va atacar les portes. Una imatge que va recordar molt la viscuda a l’Eurocopa l’any passat, quan un centenar d’aficionats va aconseguir colar-se per les entrades per a discapacitats de Wembley, en el caos organitzatiu més gran que ha viscut la UEFA.

Courtois va ser l’encarregat de frenar un Liverpool poderós, que va dominar i va crear més ocasions però va ser castigat en l’únic tret a porta del Reial Madrid. Suficient per apel·lar a tots els tòpics blancs, les remuntades impossibles i el seu idil·li amb aquesta competició.

El Liverpool demana explicacions i una investigació

El Liverpool va emetre un comunicat demanant explicacions a la UEFA pels fets en els accessos a l’Stade de France i va demanar una investigació sobre el que havia succeït. Milers d’aficionats del Liverpool van haver d’esperar durant hores per poder entrar a l’estadi, patint atracaments, agressions i sent gasats per la policia. La UEFA va atribuir el caos a entrades “falses”.

Jugadors del Reial Madrid mostren la Champions, la número 14 de la seua història, després d’un partit que va dominar el Liverpool.

Jugadors del Reial Madrid mostren la Champions, la número 14 de la seua història, després d’un partit que va dominar el Liverpool.EUROPA PRESS

tracking