BÀSQUET ACB

El Barça, a la final

Després d'una pèssima primera part en què només anota 19 punts, remunta i es jugarà el títol contra el Madrid || El Joventut planta cara fins a l'últim segon

Nico Laprovittola, que va estar molt irregular, inicia una penetració cap a cistella.EFE/QUIQUE GARCÍA

El Barça i el Reial Madrid s’enfrontaran pel títol de la Lliga ACB després que els blaugranes aprofitessin ahir la primera de les dos oportunitats que tenien davant del Joventut d’aconseguir la tercera victòria i la classificació per a la final. Com en el tercer matx, el Joventut, emparat per l’afició, no va posar les coses gens fàcils i va dominar els dos primers quarts. El primer va ser molt equilibrat, marcat per les defenses, i els verd-i-negres el van acabar tancant amb un punt d’avantatge, 14-13.

Però mentre el Joventut va mantenir el ritme en els segons deu minuts, el Barça es va quedar literalment encallat en atac i només va ser capaç d’anotar 6 pírrics punts que van fer que al descans el marcador fos de 28-19, més propi d’un partit de minibàsquet. El Barça va sortir amb una altra cara després del pas pels vestidors i Mirotic va liderar una reacció que va permetre primer igualar i després donar la volta al marcador, per la qual cosa el tercer quart va acabar amb tres punts d’avantatge per a l’equip de Jasikevicius (39-42). En deu minuts, els blaugranes havien anotat més punts, 21, que en tota la primera part.

L’últim quart va començar pels mateixos camins i jugadors com Higgins i Calathes es van afegir a Mirotic a l’hora d’anotar. Així, el Barça va sumar 8 punts d’avantatge (48-56) superat l’equador d’aquest període. Però el Joventut no va llançar la tovallola i impulsat per Tomic a la pintura, que va dominar com en tota l’eliminatòria, i per Willis des del perímetre, va aconseguir un parcial de 8-0 que empatava el duel i el portava a un final d’infart.

Tanmateix, el Barça va mantenir la serenitat, sempre va anar al davant gràcies als tirs lliures i va acabar guanyant per tres punts (60-63) que li eviten un cinquè partit.