SEGRE

Un balaguerí i exjugador del Lleida, primer 'pitxitxi' de la Champions

Genís Soldevila, amb els trofeus de campions i màxim golejador.

Genís Soldevila, amb els trofeus de campions i màxim golejador.INTERESCALDES.COM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

De Karim Benzema a Genís Soldevila. Del màxim golejador de la Lliga de Campions de la temporada passada amb 15 gols al màxim artiller de l’actual amb dos.

Mentre les estrelles del futbol es troben de vacances, la màxima competició europea ja ha començat amb la final a quatre de la Ronda Preliminar de la Lliga de Campions que es disputa a Reykjavík (Islàndia) on s’enfronten els campions de lliga d’Andorra (Inter Club Escaldes), San Marino (La Fiorita 1967), Estònia (Levadia) i Islàndia (Vikingur). Qui guanyi la final de divendres (21.30 hores) accedirà a la primera fase de classificació i s’enfrontarà al Malmö.

El primer finalista va ser el Inter Club Escaldes que va superar aquest dimarts per 1 a 2 a La Fiorita 1967. Els del Principat disputaran la seua segona final consecutiva de la Ronda Preliminar i s’enfrontaran al Vikingur, que va golejar per 1 a 6 al Levadia d'Estonia. El gran protagonista d’aquest inici de la màxima competició continental va ser el veterà davanter de Balaguer, Genís Soldevila. El jugador, de 35 anys, que va arribar a jugar en segona divisió B espanyola amb el Sporting Mahonés, va marcar dos gols en el segon temps que van donar la volta al marcador al gol inicial de l’argentí, internacional per San Marino, Danilo Rinaldi.

D'aquesta manera es converteix en el màxim golejador, fins el moment, d’una Lliga de Campions acabada d’iniciar. "De moment ara mateix només el puc dir jo que soc el màxim golejador de la Champions", assegura somrient. Només ha tingut sis dies de vacances. Va finalitzar la lliga andorrana on el Inter Club Escaldes va aconseguir la seua tercera competició domèstica consecutiva i després de sis dies de descans van començar la preparació de la Ronda Preliminar de la Champions. "Vaig anar a Platja d’Aro i també a Tarragona, però si anem passant fases m’és igual quedar-me sense vacances. Quan vens a jugar aquí ja saps el que toca. Això sí jugar la Champions o la Conference sempre ens fa moltíssima il·lusió".

Aquesta és la primera vegada que en la Ronda Preliminar posen abans del partit l’himne de la Champions. "Encara que sigui Ronda Preliminar això és la Champions i el més estrany és que no el posessin en les altres temporades que he jugat. Se’m va posar la pell de gallina. Em vaig emocionar i em vaig sentir com les estrelles d’aquest esport. Et sents a l’elit".

Genís Soldevila, que va jugar també al Lleida amb jugadors que estan a primera divisió com Jaime Mata (Getafe), Pere Milla (Elx) o Jorge Miramón (Llevant), va arribar a l’Inter Escaldes fa ja quatre temporades. Acumula 110 partits amb els andorrans amb 59 gols i sempre sent un dels golejadors de l’equip. Aquesta temporada va anotar 13 gols en 31 partits, als quals va sumar quatre assistències. La temporada passada ja va fer un doblet en l’anada de la segona ronda de classificació de la Conference League contra el KS Teuta.

Dimarts, al Vikingsvöllur de Reykjavík, va marcar el primer amb un rematada de cap just en la línia de gol després d’una cessió de cap d’un defensor de La Fiorita i el segon va arribar després de fer bona una assistència d’un exprimera divisió, Víctor Casadesús. Els dos gols van servir per classificar per segona temporada consecutiva el Inter Club Escaldes per a la final de la Ronda Preliminar. "Van ser dos gols molt especials". El curs anterior van eliminar al HB de les Illes Fèroe i van perdre a la final contra el Prishtina de Kosovo. "Sabíem que contra La Fiorita érem favorits i millor que ells, però ells es van avançar i va costar més del previst. Ara ens tocarà contra el campió d’Islàndia i el partit serà ben diferent encara que amb més públic a les grades", va apuntar.

tracking