SEGRE

Deu anys sense el verd-i-blanc lleidatà Miki Roqué

Un dels homenatges a Miki Roqué a la seua Tremp natal, amb Carles Puyol en primer pla.

Un dels homenatges a Miki Roqué a la seua Tremp natal, amb Carles Puyol en primer pla.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Va jugar poc i va deixar una empremta profunda al Betis, que en tots els partits al Benito Villamarín el recorda en el minut 26, el dorsal que va portar en els seus catorze partits amb el primer equip verd-i-blanc Miki Roqué, de la mort del qual es compleixen aquest divendres deu anys.

'Deu anys des que vas marxar per brillar al quart anell. Et trobem molt a faltar, Miki,' recorda avui a les seues xarxes socials el Betis, club amb el qual el central lleidatà va jugar dotze partits de Lliga en els quals va anotar dos gols, un al Girona i un altre a l’Alcorcón, i dos de Copa Rey.

Miki Roqué, nascut el 8 de juliol de 1988 a Tremp, es va formar en les categories inferiors del Lleida fins que en edat juvenil el va fitxar el Liverpool, amb el qual va arribar a debutar amb 17 anys de la mà de Rafa Benítez en un partit de la Lliga de Campions davant del Galatasaray.

Va recalar en el Betis el 2009 després de diverses cessions a l’Oldham Athletic, Xerez i Cartagena, i després d’una temporada i mitja al filial verd-i-blanc, va debutar al primer equip bètic de la mà de Pepe Mel l’octubre del 2010, davant de Las Palmas, a Segona Divisió.

Pocs mesos després, l’11 de març de 2011, el defensa català va anunciar la seua retirada del futbol a causa d’un tumor maligne a la pelvis, malaltia que no va superar malgrat la intervenció quirúrgica a què es va sotmetre i de què va morir en una clínica de Barcelona als 23 anys.

El món del futbol, excepte la UEFA que va prohibir braçalets negres i un minut de silenci a l’Espanya-Portugal de semifinals de l’Eurocopa 2012, es va bolcar de forma multitudinària en el seu funeral i enterrament a Tremp i ho recorda tots els anys el dia de Sant Joan: el bètics ho fan al Villamarín en el '26' per honrar el seu dorsal.

tracking