SEGRE

Marc Márquez: "Verd esperança és la meua sensació actual"

El lleidatà parla per primer vegada del seu estat després de la intervenció

Marc Márquez.

Marc Márquez.Box Repsol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El lleidatà Marc Márquez parla per primera vegada en el seu "blog de Repsol" del seu estat actual després de la intervenció quirúrgica a què es va haver de sotmetre a la Clínica Mayo de Rochester, als Estats Units, i la defineix com a "verda esperança". "Verd esperança és la meua sensació actual ja que va ser el que em va provocar aquesta última operació: esperança. Perquè de la manera en la qual estava pilotant i competint, no em veia gaire temps més a sobre de la moto, potser un o dos anys més, però després de la intervenció a Rochester s’obre l’esperança que pugui continuar competint sense dolor i divertint-me a sobre de la moto", assegura Marc Márquez.

"Ara ja estic força bé, perquè no hi ha dolor. Continuo amb el braç immobilitzat, fent exercicis lleugers de mobilitat passiva, però anímicament em sento motivat, perquè les sensacions són bones, i il·lusionat de començar la recuperació quan els metges m’ho indiquin, per saber si el braç funciona com ha de funcionar," reconeix el pilot de Repsol al seu blog. "La idea que potser necessitava tornar a operar-me era present des de setembre de l’any passat, ja que anàvem controlant el braç periòdicament, per veure l’evolució de la fractura després de la tercera cirurgia i en arribar la pretemporada, em vaig voler autoconvèncer que podia aconseguir-ho, pensant en la frase d'el poder està en la ment’ com a lema", recorda el pilot vuit vegades campió del món de motociclisme.

"Però a mesura que va començar el Mundial, em vaig adonar que les limitacions eren molt grans, encara que la meua idea era competir tota la temporada "ja que l’os no estava consolidat al cent per cent de la tercera operació", però sabent de les meues limitacions i ocultant el malestar, per evitar les preguntes diàries doncs només sabia de la veritable situació el meu entorn més proper", reconeix Marc Márquez. "El moment definitiu va arribar al voltant del Gran Premi de França, quan va estar tot preparat per fer un TAC en 3D i prenem la decisió de tornar a passar pel quiròfan. La veritat és que operar-me als Estats Units em va sorprendre moltíssim per com tenien planificat el pre i postoperatori. És molt diferent a Espanya. El postoperatori va ser molt ràpid, de seguida em van donar l’alta, em van autoritzar per volar i tornar a casa. El preparatori, en canvi, estava molt planificat i es va fer tot amb molta antelació", explica Márquez.

"Abans de l’operació estava molt animat, però les hores després vaig estar pitjor, per l’anestèsia i perquè hi havia dolor. Ho vaig passar malament dos o tres dies, però com no era la primera vegada que m’operaven el braç i ja sabia quina sensació hi hauria, era conscient que aquest dolor era normal i que després s’aniria calmant", continua el pilot de Repsol. "El següent termini és esperar que en la setmana sis "des de l’operació" em facin una radiografia. Depenent de com vagi el resultat, seguirem un camí o un altre en la recuperació. Així que fins llavors estic gaudint una mica d’unes vacances, perquè no podem començar encara la recuperació al cent per cent," continua narrant Marc Márquez al seu blog.

"De moment, encara que sembli que tingui molt temps lliure, em planifico bé cada dia. M’aixeco aviat i passejaré una hora i mitja. Després intento estar entretingut amb trucades amb l’equip, amb la família o fent coses per casa. A la tarda he començat a treballar suaument el tren inferior i una miqueta el braç esquerre", indica. "De vegades em paro a pensar com busco la motivació i en el meu cas, l’única conclusió a la qual arribo és la passió i la il·lusió. Continua sent la mateixa des de fa més de deu anys i també m’empeny pensar en l’objectiu, que és passar-ho bé i competir a un bon nivell, sense patir ni tenir dolor," reconeix.

"He de dir que en aquest camí cap a la recuperació no estic sol. M’he recolzat i he parlat molt amb pilots com Àlex Crivillé "que va passar per una cosa similar", Alberto Puig "que és amb qui és contacte tinc, perquè a més és el 'Team Manager' de l’equip Repsol Honda" i també Mick Doohan "perquè va tenir diverses lesions serioses". Són els que m’han aconsellat més i els agraeixo el seu suport", assegura Marc Márquez.

"També hi ha un referent anomenat Rafa Nadal, que fins i tot quan li donaven per retirat ha estat capaç de superar el dolor i tornar a guanyar. Precisament amb ell vaig coincidir quan van jugar el 'Masters 1000 de Madrid’ i sé tot el que ha patit i per això és un referent per a mi, perquè encara que no estigui al màxim, és capaç de guanyar tornejos com Roland Garros i també record que en una conferència de premsa va admetre que el dolor li canviava l’humor i l’entenc", reconeix sincer Marc Márquez, que assegura voler tornar a competir amb el seu equip Repsol Honda com més aviat millor.

tracking