Noguera i Menchón guanyen la Cursa dels Tres Tossals

La prova, que tornava dos anys després, va passar per una trinxera de la guerra

Moment de la sortida de la prova, ahir a Alcoletge.

Moment de la sortida de la prova, ahir a Alcoletge.MIQUEL TICÓ

Després de dos anys d’aturada a causa de les restriccions per la pandèmia, Alcoletge va tornar a donar ahir la sortida a la Cursa dels Tres Tossals, que va poder celebrar així la cinquena edició i que va veure la victòria d’Alba Noguera i Iván Menchón, en la distància més llarga, els 10 quilòmetres. La prova, organitzada per l’Associació Atlètica Els Tres Tossals, oferia als més de 600 inscrits dos recorreguts, de 10 i 5,5 km, a més d’una caminada. La novetat d’aquesta edició és que els dos recorreguts passaven per una trinxera de la Guerra Civil, situada al tossal de la Nora.

En la distància llarga, la més ràpida a recórrer els deu quilòmetres va ser l’atleta independent Alba Noguera, que va parar el crono en 44:07. Un minut més tard va entrar en segona posició Núria Noguera, del Club Triatló Prosan, que va fer un temps de 45:08. El tercer lloc va ser per a Alicia Tiffon, també independent, que va fer 46:36.A la categoria masculina la victòria va ser per a Iván Menchón, del club Runner’s Balaguer, que hi va invertir un temps de 36:38.

A tan sols 20 segons va travessar la meta en segona posició Joan Lladós, de l’AA Els Tres Tossals, club organitzador, que ho va fer en 36:58. I el tercer lloc va ser per a César Mur, d’Elretodecorrer, que va parar el crono en 37:04.En la cursa de 5,5 quilòmetres la victòria en dones va ser per a la independent Estel Jordan, que va fer un temps de 22:08 i a la qual van acompanyar al podi Antònia Argilés, de l’AA Els Tres Tossals (23:55), i Montse Salud, del Trotallunàtics, amb 26:15. Pel que fa a la masculina va guanyar Juanma Fernández, independent, amb 19:47, seguit d’Alejandro Renales (Monsià), amb 20:10 i Sergi Bernaus (Clos Pons Thai Runners), amb 20:27.

La prova va discórrer per una trinxera de la Guerra Civil.