SEGRE

ELS DETALLS

Passen per penals

El Lleida supera el Castelldefels en la primera ronda de la Copa Catalunya, gràcies a un major encert en els llançaments des dels onze metres || Ramon Vila, amb les seues parades, manté vius en el torneig els de Pere Martí, que van donar una pobra imatge

De Mesa transforma el penal decisiu que va classificar el Lleida.

De Mesa transforma el penal decisiu que va classificar el Lleida.CARLES MIRANDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sang, suor i llàgrimes li va costar al Lleida Esportiu superar la primera ronda de la Copa Catalunya davant del Castelldefels, un equip d’inferior categoria, que només va cedir en els llançaments des del punt de penal (2-4), després d’arribar el final del temps reglamentari sense que es mogués el marcador (0-0).

El Lleida, que tindrà ara el Nàstic com a pròxim rival (vegeu el desglossament), va oferir una imatge pobra, molt diferent a la mostrada fa dos setmanes davant del Saragossa al Camp d’Esports. Gris, indecís darrere i nul davant, només va esbossar detalls el debutant Quadri, que en el primer temps va ser del millor d’un equip que només va crear perill en temps afegit.

Davant d’un rival molt voluntariós, encara que tampoc sense gaires detalls, sort va tenir el Lleida de Ramon Vila, que amb les seues intervencions va aconseguir que l’equip arribés viu a la loteria dels penals. El barceloní va aturar enverinades pilotes a Eslava (7’ i 49’) i una tercera, enviant a córner una rematada de Dani Sánchez (78’).

El Lleida, per la seua part, va arribar però de forma innocent. Cap jugada clara en els primers 45 minuts, tret d’un parell de faltes laterals i córners, però sense excessiu perill. A la segona part, els de Pere Martí, amb els canvis, van semblar animar-se una mica més i van trepitjar l’àrea rival amb més intenció, però sense inquietar tampoc en excés el porter local, que va ser un simple espectador del partit i que només es va inquietar en una internada d’Adrià de Mesa (64’), amb una pilota que va quedar morta a l’àrea del Castelldefels, sense que ningú aconseguís rematar-la.

Curiosament, l’equip lleidatà es va animar en el tram final quan el 0-0 es veia irreversible. Així es va arribar al temps afegit amb dos jugades que haurien pogut decantar el partit per als de Pere Martí. Toni Vicente va rematar ajustat al pal (92’) i Antonell va aconseguir desviar la pilota a córner i, poc després, Chuli (93’) va rematar de cap molt ajustat al pal, però la pilota va sortir fora.

Així les coses, es va arribar als llançaments des del punt de penal –la Copa Catalunya no inclou les pròrrogues en la seua reglamentació– i aquesta vegada sí que l’encert va estar del costat del Lleida, novament amb el porter Ramon Vila com a protagonista. El porter va aturar els llançaments de Carlos Cano i Pablo Cano, encara que va veure com Eslava i Blasco sí que transformaven els seus. En canvi el Lleida va aconseguir el gol amb els trets de Toni Vicente, Chuli, Fall i Adrià de Mesa, amb tan sols l’error de Mejía, al qual va endevinar la intenció el porter local.

Va passar el Lleida (2-4) sense la necessitat del cinquè llançament. El Castelldefels es va quedar fora, sense tampoc merèixer passar, i el Lleida accedeix a la següent ronda, encara que haurà de millorar molt en els següents compromisos començant pel d’avui davant de l’Andorra, un rival que sens dubte exigirà molt als jugadors de Pere Martí, encara en fase de conjuntació de l’equip.

Pere Martí, el tècnic del Lleida Esportiu, no es va mostrar disgustat pel discret partit dels seus jugadors al Municipal dels Canyars de Castelldefels. És més, a la sala de premsa, va destacar que “ha estat un partit més de pretemporada, en el qual el més important, per sobre del resultat, que evidentment també ho és, és que els jugadors estan en el procés d’assimilar conceptes i moviments. I en això sí que he vist aspectes positius”. Martí va destacar el Castelldefels, equip de la Tercera RFEF, que va definir com un “rival molt complicat que s’ha encoratjat davant de la seua afició i que ens ha creat dificultats”.

Posats a buscar algun però al joc del seu equip, el tècnic blau va destacar que “encara que hem tingut coses positives, potser he trobat a faltar una mica més de claredat d’idees en atac.. Hem anat de menys a més al llarg del partit i les nostres ocasions més clares les hem tingut en el tram final”. “Així hem arribat als penals, que sempre és una loteria, i ens ha sortit cara, la qual cosa ens permetrà rebre dissabte a casa el Nàstic, que serà un rival que ens exigirà molt i que servirà com a pedra de toc en aquesta pretemporada.”

Després de destacar que encara no ha pres cap decisió sobre els jugadors a prova, va afegir que “els vull veure en més partits” i va recordar que encara té les opcions dels encontres a Fraga (dimecres), Artesa de Lleida i Manresa, la propera setmana, per valorar-los.

Pereira confirma un homenatge a Dani Badia

Luis Pereira, a preguntes de SEGRE, va confirmar que, “a curt termini, el Lleida homenatjarà com es mereix el periodista Dani Badia”. El màxim mandatari del club va afegir que no es tracta del Museu ni de la Sala de Premsa sinó una cosa molt especial que “està ja en fase d’estudi”. Després que ahir davant del Castelldefels ja es va guardar un minut de silenci pel periodista mort fa una setmana, Pereira va avançar que avui davant de l’Andorra, al trofeu Emili Vicente, també tindrà el seu minut de silenci al Camp d’Esports.

El Nàstic, següent rival a la competició

Després d’eliminar el Castelldefels en la tanda de llançaments des del punt de penal, el Nàstic de Tarragona serà el pròxim rival del Lleida a la segona ronda de la Copa Catalunya. L’equip tarragoní va eliminar també ahir el Vilafranca (0-2) en un partit molt còmode per als tarragonins. Al ser el Nàstic un equip de superior categoria (Primera RFEF), el matx es jugarà al Camp d’Esports aquest dissabte vinent.

Malgrat que no s’ha determinat encara l’horari, s’estudiava ahir que seria entre les 19.00 i les 20.00.

Lleida-Andorra, avui a l’Emili Vicente

El Lleida Esportiu tornarà a jugar avui un partit de pretemporada, el tercer, i el segon en vint-i-quatre hores. Serà amb motiu de la disputa de la sisena edició del Torneig Emili Vicente, en memòria del que va ser, entre altres equips, jugador i entrenador del conjunt lleidatà i tècnic de l’Andorra que, precisament, serà avui el rival dels de Pere Martí al Camp d’Esports a les 19.00.

L’Andorra de Gerard Piqué és el rival habitual del trofeu, ja que també va tenir com a entrenador el recordat tècnic de la Seu d’Urgell.

De Mesa transforma el penal decisiu que va classificar el Lleida.

De Mesa transforma el penal decisiu que va classificar el Lleida.CARLES MIRANDA

De Mesa transforma el penal decisiu que va classificar el Lleida.

De Mesa transforma el penal decisiu que va classificar el Lleida.CARLES MIRANDA

De Mesa transforma el penal decisiu que va classificar el Lleida.

De Mesa transforma el penal decisiu que va classificar el Lleida.CARLES MIRANDA

tracking