SEGRE

MOTOCICLISME

Marc Márquez: "Tinc la intenció de fer alguna cursa aquest any"

Un TAC que es farà el pilot la setmana que ve, decisiu per marcar la data del retorn

Marc Márquez va publicar aquesta foto el dia que es va treure el cabestrell que portava al braç dret.

Marc Márquez va publicar aquesta foto el dia que es va treure el cabestrell que portava al braç dret.@MARCMARQUEZ93

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pilot de MotoGP Marc Márquez (Repsol Honda) ha assegurat aquest dijous la seua intenció de fer "alguna cursa" abans que acabi l’any, una possibilitat que dependrà de l’evolució de la seua espatlla dreta en un TAC que es realitzarà la setmana que ve, després de sotmetre’s a finals de maig a la seua quarta intervenció.

"La meua intenció és fer alguna cursa aquest any. La setmana que ve tindré la resposta si és possible o no. No sé si seran dos o tres curses. Em diran la situació de l’os, i quan estigui preparat tornaré. És important tornar per preparar el 2023", va explicar Márquez en una roda de premsa especial que va realitzar en la prèvia al Gran Premi d’Àustria.

D’aquesta manera, el més gran dels Márquez se sotmetrà a un diagnòstic per TAC per conèixer els pròxims passos a seguir en la seua recuperació. "Estic fent alguns exercicis que abans m’era impossible fer. La setmana que ve entendran si puc augmentar la càrrega. Quan en el futur pugui muntar per primera vegada en una moto, entendré immediatament si és suficient o no. De moment som optimistes perquè cada setmana vaig augmentant la càrrega de treball i el braç em respon bé", va afegir.

"Soc conscient de la importància d'aquesta rehabilitació, si he d’esperar una setmana més ho faré. És cert que tornaré quan senti que sigui al 70-80 per cent i quan em consideri capaç de pilotar la moto de manera correcta. L’última part de la rehabilitació és la més important, que és ser a la moto, no pots esperar a estar al 100 per cent", va reconèixer el de Cervera.

La lesió a l’húmer, fruit d’una caiguda a Jerez a inicis del Mundial 2020 de MotoGP, no va evolucionar d’inici com s’esperava i el pilot català va haver de passar fins en tres ocasions per quiròfan. D’aquesta manera, el vuit vegades campió del món va ser víctima d'un nou contratemps aquest curs després del nou episodi de diplopia, és a dir, de visió doble, després de la seua esgarrifosa caiguda durant el 'warm up' en el Gran Premi d’Indonèsia.

"A Mugello ja vaig informar tots sobre la decisió i sembla que tot està anant de la manera correcta. Era prendre aquesta decisió o acabar la meua carrera, però anem a poc a poc, de manera lenta però segura. Sabem la importància que té aquesta operació. Honestament em sento bastant bé, és cert que al final és un braç que ha patit quatre operacions i treballem per adaptar-nos de la millor manera possible", va apuntar Marc sobre els terminis marcats en la rehabilitació.

Sobre el seu equip, Márquez va destacar la dificultat que està vivint el projecte de la marca japonesa, per la qual cosa ha decidit implicar-se més amb l’equip durant la seua lesió. "En 2020-2021 vaig estar molt temps d’absència en els circuits i vaig desconnectar massa, quan vaig tornar tot em resultava massa nou. En aquesta ocasió he provat de mantenir-me en contacte amb l’equip i el meu germà, que també pilota una Honda," va dir.

"Crec en Honda, però han d’entendre la manera d’organitzar-se millor"

"Una de les raons per les quals soc aquí no és per veure les motos en la pista, sinó per parlar amb Honda, els enginyers i cuidar aquests assumptes. Jo no soc qui decideix el que hem de fer, però sí que vull estar involucrat en el projecte perquè quan estem en un moment difícil hem de remar en una direcció. És impossible que un únic pilot marqui la diferència en aquesta situació. El treball en equip és el més important", va apuntar.

En aquesta línia, Márquez va reiterar la necessitat d’evolucionar com a equip. "Veiem que els equips europeus funcionen d’una manera diferent, constatem que Honda està treballant moltíssim per als pilots. Però quan parlo de canviar l’equip em refereixo a la coordinació. Hi crec i sé que puc tornar a dalt de tot, encara que és cert que han d’entendre la manera d’organitzar-se millor. Cada vegada hi ha més curses i menys tests, el treballat de la fàbrica cada vegada té més importància", va recalcar.

"No soc la persona indicada per dir com organitzar-nos, soc un mer pilot que demana la millor moto de la graella, és l’objectiu que em marco. Tampoc no vull dir que Honda ha de treballar com els europeus, l’estil japonès també funciona, hem guanyat molts títols. Però és cert, que el campionat s’està modificant i és important no caure en pànic," va afegir el català.

Preguntat per la marxa del seu germà Álex a KTM, Marc va destacar la bona relació entre ambdós. "Vivim junts però mai no barregem conceptes d’estil de pilotatge i elements tècnics. Ell té els seus secrets amb el seu equip i jo amb el meu. L’any que ve serà el mateix, encara que ell estigui a KTM i jo en Honda," va concloure. "L’any que ve tenim un nou pilot en Honda, com Álex Rins. Ja veurem qui serà el meu company, però serà interessant veure un altre pilot que ve d’una altra fàbrica", va afegir.

Finalment, Márquez va reconèixer el moment més dur l’últim any. "A nivell mental, és veritat que el pitjor moment va ser abans d’adoptar la decisió de sotmetre’m a l’operació, el més difícil per a mi perquè estava competint. Després vaig recuperar l’optimisme, encara que, fins i tot ara, tinc dubtes de com anirà tot, però quan et puges a la moto entens si tot va bé o no", va sentenciar.

tracking