SEGRE

ESPORTS

L'Athletic de Bilbao buscarà igualar la seua millor arrencada en 29 anys

Va ser en la temporada 93-94 i amb la UE Lleida de Mané a Primera divisió

Iñaki Williams, durant un partit amb el seu equip, l’Athletic Club de Bilbao.

Iñaki Williams, durant un partit amb el seu equip, l’Athletic Club de Bilbao.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Athletic Club rebrà diumenge l’Espanyol amb l’objectiu d’aconseguir una victòria que el col·locaria amb 10 punts i, a més de consolidar la seua posició a la zona de Lliga de Campions, li permetria igualar la millor arrencada de lliga en els últims 29 anys.

Va ser en la temporada 1993-1994 quan l’equip blanc-i-vermell dirigit llavors per Jupp Heynckes va sumar per última vegada 10 punts en les quatre primeres jornades, amb una plantilla en la qual era jugador l’actual tècnic, Ernesto Valverde.

El quadre bilbaí va començar la temporada golejant l’Albacete a San Mamés (4-1) abans de guanyar a Lleida (1-2), empatar a 'La Catedral' davant el Barça (0-0) i tornar a guanyar de nou a Vallecas el Rayo (1-2).

L’actual curs el va començar l’Athletic amb un empat sense gols com a local davant el Mallorca i sengles victòries contra el València, també a San Mamés (1-0) i dilluns passat a Cadis (0-4).

Tres partits en els quals a més els lleons no han encaixat cap gol, una dada que no es registrava des de la campanya 2017-2018, amb José Ángel Ziganda a la banqueta, quan l’equip basc va començar amb un empat davant el Getafe (0-0) i sengles triomfs davant d’Eibar (0-1) i Girona (2-0).

Aquesta imbatibilitat d’Unai Simón converteix l’Athletic, al costat del Villarreal, als únics equips de les cinc grans lligues europees (Espanya, Anglaterra, Itàlia, Alemanya i França) que no han rebut encara cap gol.

Per aconseguir el seu objectiu l’equip biscaí hauria d’encadenar el seu tercer triomf consecutiu a San Mamés davant l’Espanyol que ja va superar en les seues dos últimes visites, per 3-0 en la temporada 2019-2020 (Muniain 2 i Víctor Gómez, a pròpia porta) i per 2-1 en la 2021-2022 (Sancet i Iñigo Martínez/Vilhena).

tracking