SEGRE

BÀSQUET EUROBASKETGRUP AGRUP BGRUP CGRUP D

Espanya guanya Turquia i queda primera de grup

S'enfrontarà a vuitens aquest dissabte a Lituània, quarta classificada del grup B

El base de la selecció espanyola Lorenzo Brown intenta anotar davant de l’oposició del turc Sanli.

El base de la selecció espanyola Lorenzo Brown intenta anotar davant de l’oposició del turc Sanli.EFE/EPA/ZURAB KURTSIKIDZE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La selecció espanyola es va classificar com a primera del Grup A de l’Eurobasket al vèncer la de Turquia per 69-72 en un duel igualadíssim, en el qual va haver de patir fins al final. Des del primer moment va quedar clar que seria un partit disputat, de trinxera, de detalls. La superioritat física en els jugadors interiors turcs va quedar compensada amb la defensa espanyola plena d’ajuts, d’esforç i de compromís.

En un partit sense el capità Rudy Fernández, els de Sergio Scariolo, amb Willy Hernangómez, amb 15 punts, com a jugador més destacat, van aconseguir el seu triomf més ajustat i de més patiment a l’Eurobasket i s’enfrontaran aquest dissabte a Berlín a Lituània, quart classificat del Grup B. Segons Scariolo, “guanyar aquest grup supera el que esperàvem”, va dir, i va elogiar a més la “gran cohesió” que hi ha a l’equip.“Teníem molt respecte per Turquia, amb tres jugadors NBA i molts jugadors de nivell Eurolliga i fins i tot de nivell MVP, i sabíem que havíem de posar-los en la necessitat que els seus jugadors importants juguessin més de trenta minuts perquè sempre hem estat allà, competint, de vegades per dalt, de vegades per sota, però connectats al partit”, va analitzar el tècnic italià.Scariolo va voler destacar la “sorprenent” lluita pel rebot, comparant l’altura entre els dos equips “Ens doblen i els hem superat, i això ha estat una gran clau”, va dir.

Eslovènia, de la mà de Doncic, acaba primera al Grup B

L’Eurobasket 2022 va conèixer ahir els primers encreuaments de vuitens. A més de l’Espanya-Lituània, dissabte a les 20.45, la resta queden així: Eslovènia, actual campiona, jugarà contra Bèlgica. Turquia es va quedar amb la segona plaça del Grup A i es creuarà amb França, una altra de les favorites i que va encaixar la segona derrota al caure contra l’actual campiona, que es va prendre la revenja de les semifinals de Tòquio 2020 i es va endur el triomf per 88-82 i el primer lloc amb una exhibició de Luka Doncic, autor de 47 punts, la suma individual més gran en els últims 65 anys. La derrota francesa va assegurar a Alemanya, amfitriona de la fase final que es jugarà a Berlín, ser segona del B fes el que fes amb Hongria, tot i que la va escombrar per 106-71, i es creuarà amb Montenegro.

tracking