SEGRE

BÀSQUET LLIGA CATALANA FEMENINA

Defensaran corona

El Cadí la Seu no falla davant del Joventut i demà lluitarà per guanyar la seua cinquena Lliga Catalana || Els punts de Koenen i els triples de Peña sentencien

Ari Pujol, que va resoldre bé en atac, intenta una safata de les seues.

Ari Pujol, que va resoldre bé en atac, intenta una safata de les seues.AGUSTÍ PEÑA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Cadí la Seu va fer bons els pronòstics i demà defensarà el títol de la Lliga Catalana conquerit l’any passat al Nou Congost, al desfer-se ahir amb solvència del Joventut de Badalona (63-50), equip de la Lliga Femenina Challenge (la segona estatal). Koenen, amb 15 punts, i Laura Peña, amb 14 i quatre triples, tres dels quals en el tercer període, van liderar una victòria coral d’un equip urgellenc que va jugar amb la baixa ja coneguda de Kovacevic i la d’última hora de Strautmane, amb problemes musculars. El matx va començar amb un Cadí dominador, que als dos minuts ja guanyava per 7-0 i obligava el tècnic verd-i-negre a demanar temps mort.

El guió no va variar i les urgellenques, liderades per Koenen i Soler, molt elèctrica en el contraatac, van anar augmentant l’avantatge fins a la desena de punts a prop del final del primer quart (18-8, m. 8). La renda va assolir els onze punts, la màxima en tota la primera meitat, superat l’equador del segon assalt (25-14, m.16), malgrat que el Cadí no acabava de trencar el xoc a causa de la poca fluïdesa.Va ser en el tercer període quan el Cadí va millorar molt el seu encert i liderat per Laura Peña, autora de tres triples gairebé seguits, i de Geo Bahí, amb cinc punts en l’arrancada, se’n va anar en el marcador fins una màxima renda de 17 (48-31), davant d’un Joventut molt desencertat i erràtic en el qual només sobresortia Johnson, l’MVP la passada campanya de la Lliga Femenina 2.

El conjunt de Jordi Acero, que demà buscarà la seua cinquena Lliga Catalana, va acabar de rematar la feina en l’inici de l’última assalt amb uns altres dos triples, ara de Koenen i Brotons, que van elevar la renda fins als 24 punts, la màxima del duel (59-35). A partir d’allà les lleidatanes van abaixar el nivell defensiu i el Joventut va maquillar el marcador.

“La valoració és positiva, però al final ens hem relaxat”Jordi Acero, que afrontava ahir el seu primer partit oficial com a entrenador del Cadí la Seu, va valorar positivament el partit de les seues jugadores, i més després de tants problemes físics que han marcat la pretemporada.

“Estic content perquè feia deu o dotze dies que no podíem fer un 5 contra 5 en els entrenaments, i aquest partit ens ha servit per agafar el ritme de competició. Ens ha costat entrar en el partit, però a la segona part hem sortit més intensos en defensa i més fluids i ens ha permès trencar el joc”, va dir Acero, a qui no va agradar la relaxació. “Al final ens hem deixat anar una mica, i ja els he dit a les jugadores que aquesta no és la nostra identitat.

Hem de treballar fins al final independentment que anem 20 a dalt”, va assenyalar.

El Barça sorprèn i elimina el GironaEl Barça CBS va donar la campanada a l’eliminar contra tot pronòstic l’amfitrió d’aquesta Lliga Catalana, l’Uni Girona que dirigeix el lleidatà Bernat Canut, que no podrà enfrontar-se demà al seu exequip. Les locals van reaccionar a una mala arrancada (9-20), però van acabar perdent per 59-62.

Ari Pujol, que va resoldre bé en atac, intenta una safata de les seues.

Ari Pujol, que va resoldre bé en atac, intenta una safata de les seues.AGUSTÍ PEÑA

tracking