Debut per oblidar del Cadí la Seu

Un Cadí la Seu irreconeixible s'estrena a la Liga amb una àmplia derrota a casa amb el debutant Jairis || La defensa murciana va col·lapsar les urgellenques, negades en atac

Georgina Bahí va topar amb Seda, un mur infranquejable.

Georgina Bahí va topar amb Seda, un mur infranquejable.AGUSTÍ PEÑA

La il·lusió que va suposar per al Cadí la Seu la conquesta de la Lliga Catalana, la cinquena de la història del club, es va convertir en decepció quatre dies després al perdre ahir en l’estrena a la Liga Femenina contra el debutant Hozono Global Jairis, que va sumar al Palau d’Esports la primera victòria a la competició. Va ser un triomf sense pal·liatius (51-64), consolidat en la seua enorme defensa i en l’aclaparador domini sota els cèrcols. Les 47 captures de les murcianes (15 en atac) per les 30 de les lleidatanes ho diuen tot.

Les baixes ja sabudes de la pivot montenegrina Kovacevic i l’alera Strautmane, que destaquen especialment per la seua defensa, les va trobar a faltar un Cadí que, després d’una primera part acceptable, va naufragar en la segona, en què va evidenciar una falta d’idees alarmant. El duel va començar amb moltes imprecisions per part dels dos equips, que van rivalitzar en errors durant un primer quart de baixa anotació (11-11) i en el qual les defenses es van imposar clarament als atacs. El Jairis, que malgrat la condició de debutant ha construït un equip amb moltes jugadores amb pedigrí a la categoria, com les exurgellenques Belén Arrojo i María Lizarazu, claus ahir, va prendre el comandament d’inici gràcies al domini de la moçambiquesa Tamara Seda sota els taulers, amb cinc punts anotats i intimidant molt.

Les lleidatanes es van encallar considerablement en atac fins que va entrar en acció Laura Peña.Igual que va passar a la final de la Lliga Catalana contra el Barça, la de Vilassar de Mar va revolucionar el partit amb dos triples consecutius que van capgirar el marcador (6-5, m.4). Una cistella en transició de Soler va situar la màxima renda fins aquell moment (11-7, m.6) i semblava que el Cadí posava la directa, però dos accions finals de Contell, cedida pel València Basket, va tallar l’enlairament per tancar el quart en taules.El segon període no va començar millor per als interessos del quadre de Jordi Acero, que s’estrenava com primer entrenador a la Liga en substitució de l’històric Bernat Canut. La veterana De Souza agafava el relleu de Seda per imposar el seu físic a la zona i amb quatre punts seguits va situar l’equip amb el màxim avantatge (11-15) tot just reprendre’s el matx.

Koenen, amb cinc punts seguits, va donar la rèplica i el duel va entrar en una fase d’empats constants. Al quadre lleidatà li costava un món anotar fruit de la defensa tan intensa de les murcianes i del desencert, fallant cistelles a priori fàcils sota el cèrcol. El Jairis, en canvi, s’espavilava millor en atac i tirava de l’experiència d’Arrojo o el físic de Seda, imparable a la zona.

Quatre tirs lliures anotats per la moçambiquesa van permetre a l’equip arribar al descans amb dos punts a dalt (24-26).A la tornada dels vestidors va semblar que el Cadí tornava a la seua millor versió i amb dos triples seguits de Raventós i Peña se situava de nou al davant. Però va ser un mer miratge, ja que a partir d’aquell moment el guió de l’enfrontament va canviar per complet. Amb Lizarazu als comandaments i Arrojo i Seda dominant la pintura, el Jairis es va exaltar en atac i amb un parcial de 0-10, amb sengles triples de la base madrilenya i la portuguesa Betancourt, va posar un preocupant 32-40 (m.25).

Acero va haver d’aturar el partit, però no li va servir de res, ja que el seu equip estava col·lapsat, cosa que el Jairis va aprofitar per firmar un altre parcial, ara de 2-8, i situar-se 14 punts a dalt (34-48) al final del període. L’inici de l’últim assalt va ser la constatació de l’enfonsament del Cadí, que va arribar a perdre per 19 punts (41-60) a tres minuts per al final, un marcador que va maquillar una mica per tancar una estrena de Liga per oblidar.

“A la segona part ha estat un desastre”

Jordi Acero, que no va poder debutar amb bon peu com a primer entrenador, va reconèixer al final de l’enfrontament que el seu equip mai no s’havia sentit còmode. “Veníem amb molta il·lusió de fer un bon partit, perquè penso que en els últims cinc dies havíem fet un pas endavant quant a equip, però potser les ganes i la il·lusió de fer-ho bé davant de la nostra afició han estat un hàndicap. No hem sabut trobar la nostra identitat a la pista ni el nostre joc, hem tingut poca fluïdesa en atac i no hem dominat el rebot, que ha estat seu, la qual cosa no ens ha permès córrer”, va manifestar, i va afegir a continuació: “Hem començat bé el tercer quart, amb dos accions bones que ens han permès capgirar el marcador, però a partir d’allà ha estat un desastre, parlant clar”, va lamentar el tècnic.