ATLETISME CARRERES DE MUNTANYA

La Montsec Trail pren Àger

Uns 250 atletes van participar en les tres proves organitzades dissabte || José Manuel Gasca i Montserrat Barrera van acabar primers en els 85 km

Els atletes es preparen a la línia de meta per començar la carrera.

Unes 250 persones van participar dissabte en la IX edició de la Montsec Ultra Trail, la marató i la mitja marató del Montsec, de 85, 48 i 21 quilòmetres, respectivament, celebrades a Àger. Els més ràpids de l’Ultra Trail a arribar a la línia de meta van ser José Manuel Gasca i Montserrat Barrera. Al podi masculí van pujar també Jordi Balagueró i Joan Monràs, mentre que a la categoria femenina només Montserrat va pujar al podi, ja que va ser l’única dona que va acabar la prova.Pel que fa a la marató, Rúben Caseny i Marta Serret es van emportar la victòria, mentre que Marcos Araque, Xavier Sahuquillo, Susana España i Tere Martínez van quedar segons i tercers de les categories masculina i femenina, respectivament.

Respecte a la mitja marató masculina van arribar primers a la meta Toni Baños, Borja Naval i Norberto Gaspar i, en dones, va vèncer Anna Cazalla, seguida de Cristina Urgell i Gisel·la Sánchez.Els participants de l’Ultra Trail van sortir a les 7.00 des del càmping Vall d’Àger i tenien 20 hores per acabar el recorregut, mentre que els de marató i mitja marató van començar al mateix lloc a les 9.00 i tenien fins a dotze hores per acabar el recorregut.La Montsec Ultra Trail és una de les 30 proves repartides pel món que classifica els participants per a l’Ultra Trail del Mont Blanc, una carrera de muntanya d’ultradistància i semiautosuficiència que se celebra cada any a finals d’agost als Alps i que reuneix els millors atletes de la disciplina.