SEGRE

ATLETISME INSTAL·LACIONS

Arbeca estrena pista d'elit

Finalitza la millora de l'equipament, que ja està homologat i entrarà en funcionament al gener || L'actuació ha costat 1,7 milions d'euros

Una vista de com ha quedat la pista d’atletisme d’Arbeca després de la remodelació.

Una vista de com ha quedat la pista d’atletisme d’Arbeca després de la remodelació.ALBERT GONZÁLEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Arbeca ja ha finalitzat les obres de construcció de la nova pista d’atletisme, una obra que va començar a executar-se el mes d’abril passat i que ha suposat una inversió d’1,7 milions d’euros, un dels pressupostos més elevats en una obra municipal de les últimes dos dècades. El consistori ha anunciat que l’equipament, adaptat per a competicions oficials, entrarà en funcionament a partir del pròxim mes de gener. Per primera vegada serà possible que pugui acollir competicions oficials, ja que fins ara només s’hi podien organitzar esdeveniments escolars.

L’obra, que ha mantingut el camp de futbol, ha consistit a ampliar la pista, construïda el 1984, de quatre a sis carrils i incorporar-hi equipaments per a totes les disciplines. El projecte se sufraga principalment amb 800.000 euros en ajuts públics (Generalitat i Estat) pels danys causats pel temporal DANA del 2019, el Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOS) de la Generalitat, i un crèdit de 420.000 euros (a pagar en deu anys).Malgrat l’elevat pressupost, no s’ha previst encara la construcció de grades ni de vestidors, que s’ajorna al futur mandat municipal. De forma provisional, durant els pròxims mesos el consistori habilitarà mòduls prefabricats que s’utilitzaran fins i tot per al servei de bar.

L’alcalde, Sergi Pelegrí, ha negociat amb el Consell Esportiu de les Garrigues, actual promotor de l’escola d’atletisme, un conveni de gestió que permetrà obrir l’equipament a altres esportistes i clubs que hi estiguin interessats.

tracking