SEGRE

HOQUEI PATINS CHAMPIONS LEAGUE

El Vila-sana compleix un somni

L'equip del Pla d'Urgell s'estrena avui a Europa rebent l'Académico da Feira portuguès en la primera jornada de la Champions League || Es marca com a objectiu arribar a la Final Four

L’equip lleidatà s’estrena avui en competició europea amb objectius molt ambiciosos.

L’equip lleidatà s’estrena avui en competició europea amb objectius molt ambiciosos.JOAN GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Amb vint anys de vida acabats de complir (es va fundar el 2003), el Club Patí Vila-sana i la localitat del Pla d’Urgell, de tot just 800 habitants, faran avui (19.00) història amb el debut en competició europea, concretament a la màxima categoria, la Champions femenina, un somni que el club perseguia des de feia diverses temporades. “És una fita important, un partit que hem de disfrutar, com tota la competició, i esperem que sigui un premi tant per a l’equip com per a l’afició. Vam treballar molt la temporada passada per assolir aquesta fita i ara que ho hem aconseguit toca gaudir-lo, però sent ambiciosos”, va destacar el tècnic Lluís Rodero.

Amb quatre campiones del món amb Argentina a les seues files després de l’arribada de l’últim reforç, Julieta Fernández, el Vila-sana és ambiciós i espera arribar fins a la Final Four, un camí que arranca aquesta tarda (19.00) davant de l’Académico da Feira portuguès, un equip del tot desconegut. “És una mica una incògnita, perquè amb prou feines n’he vist algun vídeo. He pogut veure un parell de partits, un contra un rival molt fluix i un altre en el qual les imatges es veien molt malament.

Espero un rival que es tancarà, un encontre en qupè haurem de portar nosaltres la iniciativa i en el qual no podem caure en la temptació de sortir com a favorits, que suposo que ens donaran aquest paper. Cal afrontar-lo molt concentrades, treballant el partit i estant bé defensivament”, va apuntar. Lluís Rodero no s’amaga al parlar de reptes.

“L’objectiu que em marco és arribar com a mínim a la Final Four. Evidentment pot ser que la cosa es torci perquè hi ha molt nivell i és la nostra primera experiència en aquesta competició, però crec que ens hem de marcar com a mínim arribar a la Final Four”, i va remarcar que “hem d’intentar fer el nostre treball, lluitar per passar com a primers de grup i, si no, com a segons. A partir d’allà, segurament que a quarts de final ens creuaríem amb el Manlleu o el Liceo, que són els favorits de l’altre grup”, va assenyalar el tècnic lleidatà.Sobre l’arribada de Julieta Fernández, que obre la seua segona etapa al club, va comentar que “ens ajudarà en la definició en atac, on no hem estat gaire bé fins ara, sobretot en les jugades a bola aturada”.

És el sisè club lleidatà a jugar a Europa

El Club Patí Vila-sana serà el sisè club lleidatà a jugar competicions europees i el segon d’hoquei patins després del Llista Blava. El primer que es va estrenar en aquests combats va ser el llavors Caprabo Lleida de bàsquet, ja desaparegut i que el 2002 va jugar la ULEB Cup, competició que afrontaria durant dos temporades seguides i arribant fins als quarts de final en la seua primera experiència continental.Aquell mateix any 2002, només uns dies més tard que el Lleida Bàsquet, també feia el seu bateig europeu el Llista Blava, en el seu cas a la Copa CERS (ara WS Europe Cup). Gairebé 20 anys després, el club llistat va tornar a Europa i ho va fer en gran, guanyant de forma consecutiva el torneig (2018, 2019 i 2021, ja que el 2020 es va cancel·lar), sent el primer i únic club de Lleida a emportar-se un títol continental.Després el seguirien els dos equips de referència del tenis taula, el CTT Borges, que es van estrenar el 2006 a l’ETTU Cup i que ja acumula més de 15 anys ininterromputs jugant a Europa, arribant a debutar a la Champions el 2021; i el CTT Balaguer, ja desaparegut i que es va estrenar el 2014.

L’últim a aconseguir-ho va ser el Cadí la Seu, que acumula ja tres participacions a la EuroCup les últimes quatre campanyes.

Lleida Televisió oferirà el partit en directe

L’històric debut del CP Vila-sana es podrà seguir en directe per Lleida Televisió, amb narració d’Aleix Bergés, Eva Cortijo a peu de vista i amb els comentaris tècnics a càrrec de l’exporter del Llista Gerard Folguera. El partit es repetirà demà a les 9.00.

El club ven avui les entrades a taquilla

Les entrades per veure el partit es posaran a la venda aquesta tarda a la taquilla a un preu de 5 euros per als socis i 10 per al públic en general. El president de l’entitat, Ramon Porta, espera omplir els poc més de 400 seients que té el pavelló. “Crec que omplirem perquè la gent en té ganes, és una cosa nova”, va dir.

tracking