SEGRE

ESQUÍ INTERNACIONAL

El Mundial adaptat arranca a Espot amb 87 esquiadors

La competició es desenvoluparà a l'estació lleidatana fins al dia 29

Representants de l’equip espanyol que competirà en els Mundials que s’enceten avui a Espot.

Representants de l’equip espanyol que competirà en els Mundials que s’enceten avui a Espot.TONI GRASES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’estació lleidatana d’Espot acollirà, fins al proper dia 29, el FIS Para Alpine Ski World Championships 2023, el campionat mundial d’esquí adaptat homologat per la Federació Internacional d’Esquí. En aquesta competició, l’acte inaugural de la qual va tenir lloc ahir, participaran 87 esquiadors i esquiadores de 267 països. Les espanyoles audrey Pascual i María Martín-Granizo competiran en les modalitats d’Eslàlom i Eslàlom Gegant.

El Mundial va viure ahir el tret de sortida, amb la celebració de la cerimònia inaugural, un acte que va estar presidit per la consellera de la presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà, a la qual van acompanyar el secretari del Comitè Paralímpic Espanyol, Miguel Segarra; el director de FGCTurisme, Toni Sanmartí, i l’alcalde d’Espot, Josep Sebastià.

Laura Vilagrà va dir que “Catalunya ha estat i vol ser pionera en la integració en els esports de neu. Tenim el ferm compromís amb la integració social a través de l’esport, cosa que reforça el paper central de l’esport com a eina transformadora i de cohesió social”.

Josep Sebastià va donar la benvinguda als equips participants i Miguel Segarra va assenyalar que “aquests campionats suposen un pas endavant en la inclusió de l’esport paralímpic. Durant els propers dies els atletes ens mostraran un gran nivell d’exigència i esforç”. A més, va destacar que “estem treballant perquè molt aviat puguem acollir uns Jocs Paralímpics. A Espanya lluitem per ser inclusius en tots els aspectes i ara és el moment de ser-ho amb l’esport”.

La primera prova, avui 

Les intenses nevades dels dos últims dies han fet variar lleugerament el programa i la primera prova del Mundial, si la meteorologia ho permet, serà el Supergegant masculí i femení, avui a les 10.30.

L’esquí alpí se celebra a Espot, mentre que La Molina acull les proves de snowboard, i l’esquí nòrdic es disputa a Suècia.D’altra banda, també comença avui a Andorra la Copa del Món d’Esquí de Muntanya i quarta edició de la Comapedrosa Andorra, que finalment no passarà per Tor, per qüestions de seguretat.

tracking