Futbol

El lleidatà Pere Milla devora el Villarreal i dona a l'Elx la seua primera alegria

Milla ha marcat tres gols i s'ha retirat lesionat

Tres gols de Pere Milla, dos d’ells de penal, van permetre a l’Elx sumar el seu primer triomf després de 20 jornades del campionat davant d’un Villarreal erràtic que va ser víctima del seu excés de confiança i de greus errors defensius (3-1).

El conjunt il·licità, que va posar fi a 258 dies sense guanyar, es va donar un bany d’autoestima davant de la seua afició, a la qual per fi va poder dedicar una alegria l’any del centenari de l’entitat, mentre que el Villarreal, irreconeixible en diverses fases del partit, va fer un pas enrere en les seues aspiracions de pelar per la Lliga de Campions.

La revolució tàctica dissenyada pel tècnic Pablo Machín, que va canviar el seu clàssic 3-5-2 pel 4-4-2, va donar els seus fruits en els primers minuts de joc.

L’Elx va aprofitar certa passivitat del seu rival en l’inici per sorprendre amb un contraatac que, conduït per Boyé i Ponce, va culminar Pere Milla amb un tret creuat al fons de la xarxa.

El gol, als tres minuts, va donar serenitat a l’equip il·licità davant d’un Villarreal que només es va mantenir actiu en atac per la banda del colombià Johan Mojica, xiulat per la qual va ser la seua afició en la seua tornada al Martínez Valero.

A poc a poc el Villarreal va ser equilibrant el joc fins dominar-lo per complet. Semblant, Baena i Gerard Moreno van començar a entrar en contacte amb la pilota i l’Elx va començar a patir, encara que Boyé, de taló, va poder ampliar el compte després d’un error d’Abiol.

El Villarreal va acabar trobant l’empat després d’una acció personal de Chukwueze, que va assistir Gerard Moreno i aquest, dins de l’àrea, va batre a Edgar Badía a la seua sortida.

Tot just uns minuts després, Badía va evitar el segon gol del Villarreal després de salvar un mà a mà amb Jeremy Pino, que havia tornat a guanyar l’esquena a la defensa local.

El partit es va convertir en un monòleg ofensiu del Villarreal, amo i senyor de la possessió. La mobilitat de Gerard Moreno va generar infinitat de problemes a l’Elx, cada vegada més atrinxerat en el seu camp.

Quan més còmode es trobava el Villarreal, una pèrdua de Gerard Moreno, en el temps afegit del primer període, va desencadenar un contraatac de Ponce, enderrocat en l’àrea per Conca quan es disposava a encarar Reina.

Pere Milla va ser l’encarregat de transformar la pena màxima i de tornar a posar amb avantatge l’Elx just abans del descans.

L’equip il·licità, que va recuperar el seu clàssic dibuix de tres centrals, va tornar millor dels vestidors. En tot just dos minuts va tenir dos opcions per ampliar el seu avantatge, però Lucas Boyé no va ser encertat en el rematada.

L’ambició de l’Elx va tenir el seu premi en el minut 50, quan un nou robatori de Mascarell va permetre a Pere Milla plantar-se en l’àrea del Villarreal i ser enderrocat per Baena.

El davanter català, de nou, va ser l’encarregat de batre Reina per anotar el tercer del seu compte i desfermar la bogeria a les grades del Martínez Valero.

No va tenir gairebé temps Pere Milla de disfrutar de la seua actuació, ja que tot just cinc minuts després va haver d’abandonar el camp en llitera després de patir una lesió d’espatlla.

L’equip il·licità, alliberat per fi de complexos i fantasmes, va anar cap a més i va tenir contra les cordes al Villarreal, que ni tan sols va reaccionar amb l’entrada de Trigueros, Morals i Coquelin.

El Villarreal, impotent, no va ser capaç de tornar a ficar-se en el partit per a felicitat de l’Elx, que va poder assaborir juntament amb la seua afició 20 partits després l’anhelat sabor d’una victòria.

El Leridano Pere Milla devora el Villarreal i dona a l'Elx la seua primera alegriaEFE/Miguel Ángel Polo