El derbi lleidatà es queda a Vila-sana (5-1)

El Vila-sana va acabar golejant en els últims minuts l'Alpicat, que es va avançar en el marcador a falta de 14 minuts || Laura Pastor va marcar per a les del Segrià i van segellar el triomf local Dai Silva i sengles doblets de Vale Fernández i Laura Barcons

Jugadores de l’Alpicat celebren el gol que va marcar Laura Pastor.

Jugadores de l’Alpicat celebren el gol que va marcar Laura Pastor.CLARA LIÁÑEZ

L’esport té una sèrie de tòpics que no acaben de desaparèixer perquè els fets s’encarreguen de mantenir-los vius. Un d’aquests assevera que un derbi és un partit diferent. Que no té favorits, independentment de la classificació que ocupin els dos equips.

El duel entre el Vila-sana i l’Alpicat es va ajustar ahir al tòpic. Va guanyar el Vila-sana 5-1, però no va ser un triomf còmode. Va haver de remuntar el gol inicial de l’Alpicat, que va ser molt a prop de tornar a puntuar davant de les del Pla d’Urgell, com a la primera volta i que va acabar superat en els últims minuts.

Victòria per al Vila-sana, de moment, ja que l’Alpicat va protestar l’acta, cosa que obligarà a intervenir el Comitè (vegeu el desglossament). Mesuraven les forces el Vila-sana, segon a la Lliga, que avança amb pas ferm a Europa, i l’Alpicat, cuer, lluny per ara de la salvació, però que arribava després d’haver encadenat les dos primeres victòries a la màxima categoria. A més a més, l’Alpicat va ser el primer equip que va esgarrapar punts al Vila-sana, amb el 2-2 de la primera volta.L’Alpicat, impulsat per les dos victòries que porta, va jugar un gran partit amb un Vila-sana que va portar el pes del duel, va crear nombroses ocasions, però va topar amb una defensa molt ordenada i una gran actuació de la portera Leyre López.

Tots dos equips oferint un partit trepidant, intens, amb un ritme molt viu i en el qual les dos porteres van brillar especialment. El Vila-sana va tenir més ocasions, però també un Alpicat que sense pressió juga molt millor en va disposar i, durant molts minuts, va posar contra les cordes l’equip local.El Vila-sana, que estava obligat a guanyar perquè la distància de 5 punts amb el líder, el Palau de Plegamans, no es fes més gran, queia en la precipitació i no trobava el camí del gol. I on no va topar amb una incommensurable Leyre López, ho va fer amb els pals.

Luchi Agudo (16’ i 23’), Maria Figuerola (18’) i Dai Silva (24’), van veure com els seus llançaments s’estavellaven als pals. El 0-0 amb el qual es va arribar al descans mantenia el duel obert per a la segona part i una pressió creixent per al Vila-sana, que no veia manera de superar un Alpicat molt seriós en totes les facetes del joc.Tot just reprendre’s el partit era Laura Pastor la que llançava la bola al pal (27’), mentre que l’Alpicat continuava disposant d’ocasions a la contra. La sorpresa podia saltar i més després que la mateixa Laura Pastor anotés el 0-1 al minut 36 culminant una contra.El temps i els nervis jugaven en contra del Vila-sana.

Però al cap de tot just dos minuts, Dai Silva, en una gran acció personal, establia l’1-1 (38’) i, en deu segons, tot just treure de centre l’Alpicat, el Vila-sana recuperava la bola i Laura Barcons marcava el 2-1.Després de patir durant tot l’encontre i veure com l’Alpicat s’avançava en el marcador, el Vila-sana es veia al davant en pocs segons. El 2-1 va afectar anímicament l’Alpicat, que ja no va defensar amb tanta eficàcia i les seues accions ofensives ja no creaven tant perill.Al Vila-sana li faltava sentenciar i a prop va estar Maria Porta al minut 40, però la seua rematada va anar de nou al pal. El cinquè per al seu equip.

Al minut 45 l’àrbitre va xiular penal per una falta sobre Maria Porta i encara que Vale Fernández va fallar al primer llançament, va aconseguir el rebuig per firmar el 3-1. I, com en el primer gol, a penes uns segons després, Barcons feia el 4-1. El marcador el va tancar amb el 5-1 Vale Fernández (48’).

Després del duel, Miquel Serret, tècnic de l’Alpicat, va dir que “tal com ha anat el partit no ens mereixíem aquest resultat. Hem fet un partit molt seriós”, i per la seua banda Lluís Rodero va dir que “no estic satisfet amb el joc de l’equip. Hem creat moltes ocasions, però una vegada més hem fallat en l’efectivitat”.

L’Alpicat protesta l’acta per una sanció de Rodero i María Porta

Una vegada finalitzat el partit, l’Alpicat va protestar l’acta al·legant que l’entrenador del Vila-sana, Lluís Rodero, i la jugadora Maria Porta no podien jugar a l’estar sancionats. El club del Pla d’Urgell va assegurar que no havia rebut cap notificació en aquest sentit. Dilluns sí que van rebre la sanció de Victòria Porta, d’un partit, per acumulació de targetes.Ramon Porta, president del Vila-sana, va dir que “abans del partit no havíem rebut aquestes sancions.

Sí que teníem des de dilluns la de la Victòria. I després del duel hem tornat a consultar la intranet de la Federació Espanyola de Patinatge, per si se’ns havia passat, però continuava sense constar-hi aquesta sanció”. Va afegir que “també l’hi hem consultat a l’àrbitre, que ens ha dit que tampoc li constava”.L’Alpicat sí que va tenir accés a aquesta sanció, que va compartir amb el Vila-sana.

En aquesta consta que Maria Porta té un partit de sanció per “desconsideració a l’àrbitre” i dos Rodero per “falta de respecte”, encara que afegeix que el club disposa de deu dies per recórrer aquestes sancions.