SEGRE

POLIESPORTIU INSTAL·LACIONS

Aquesta és la primera pista de pàdbol a Lleida

Un esport que es juga per parelles i que fusiona el pàdel amb el futbol

Al fons, la pista de pàdbol i, en primer terme, la taula de tèqbol que ha instal·lat Rosselló.

Al fons, la pista de pàdbol i, en primer terme, la taula de tèqbol que ha instal·lat Rosselló.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Rosselló estrenarà demà la primera pista de pàdbol a Lleida, un esport per parelles que fusiona el pàdel amb el futbol i que compta ja amb gairebé una trentena d’instal·lacions a Catalunya i és present en més de vint països. El nou recinte és un rectangle de 10 metres de llarg per 6 d’ample, que s’ubica a la nova zona esportiva de la localitat, on ja hi ha dos pistes del pàdel, una de tenis i una taula de tèqbol. L’ajuntament ha estat el promotor de la introducció d’aquest esport i s’ha fet càrrec del cost de les obres de la nova pista per un valor de gairebé 30.000 euros.

El regidor d’Esports, Joan Andreu Urbano, va explicar que la idea de construir una pista de pàdbol va sorgir al veure unes imatges que va trobar per internet d’aquest nou esport. “Vaig pensar que seria de molta utilitat per als veïns i els equips del poble perquè és un esport en el qual treballes molt la tècnica del futbol i t’ajuda a millorar”, va assenyalar Urbano. La inauguració començarà a les 11.00 hores amb un clínic de pàdbol impartit per Fide Santiago, director de formació de la Federació Espanyola d’aquest esport –presidida per l’exfutbolista professional Jesús Vázquez– que s’ha bolcat en l’esdeveniment, ja que pretén popularitzar-lo a tot Espanya.

A continuació hi haurà una exhibició.Creat el 2008 a La Plata (Argentina), el pàdbol es juga en una pista vidrada de 60 metres quadrats. Les diferents direccions quan rebota la pilota, al tenir parets laterals, donen continuïtat i velocitat al joc, podent utilitzar gairebé la totalitat del cos per a la seua execució.Però no és l’únic esport nou que ha introduït Rosselló. Just al costat de la pista de pàdbol s’ha instal·lat una taula semblant a la de ping-pong però corbada, que serveix per jugar al tèqbol.

Aquest esport, creat l’any 2000 per un futbolista hongarès, es pot jugar individual o per parelles. Els jugadors tenen un màxim de tres tocs per tornar una pilota una mica desinflada, sense que toqui a terra, per sobre de la xarxa. La pilota no pot ser tocada amb la mà i mai amb la mateixa part del cos dos vegades seguides.

tracking