SEGRE

'CAS NEGREIRA'

L'àrbitre lleidatà Estrada Fernández celebra que l'admissió de la seua querella pel cas Negreira "impedeix la impunitat"

Mostra la seua "satisfacció personal" per què s’investigui el cas

Xavier Estrada

Xavier Estrada

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’àrbitre lleidatà Xavier Estrada Fernández ha celebrat l’admissió de la seua querella pel cas Negreira, la qual cosa "implica la interrupció de la prescripció dels delictes, amb la qual cosa s’impedeix la impunitat dels mateixos". En un comunicat aquest divendres, el seu advocat ha mostrat la "satisfacció personal" d’Estrada per què s’investiguin els fets.

L’àrbitre ha expressat la seua "voluntat de defensar l’honorabilitat dels àrbitres espanyols, la neteja de la competició així com la integritat esportiva del futbol espanyol". "Mai no és massa aviat per lluitar, de forma clara i decidida, contra la corrupció esportiva, al contrari, tota diligencia i celeritat és poca", afegeix el comunicat.

Divendres de la setmana passada, el Jutjat d’Instrucció 1 de Barcelona va admetre a tràmit la querella d’Estrada i la denúncia de la Fiscalia per presumpta corrupció en pagaments del FC Barcelona a l’exvicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres (CTA) José María Enríquez Negreira, suposadament perquè afavorís el club en decisions arbitrals.

La jutgessa ha obert les diligències pels presumptes delictes continuats de corrupció entre particulars en l’àmbit esportiu, administració deslleial i falsedat en document mercantil. A més de Negreira, estan investigats per aquesta causa el FC Barcelona com a persona jurídica, els seus expresidents Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu, els exdirectius del club Óscar Grau i Albert Soler i l’empresa de Negreira DASNIL 95 SL.

tracking