ELS DETALLS

L'AEM guanya a Tenerife i es queda a un punt del play-off (0-1)

Un gol d'Iris a pilota aturada dona la victòria a l'AEM al camp del Granadilla B i permet que l'equip lleidatà se situï de nou a un punt del play-off | L'equip de Rubén López va brillar en el tram inicial i va poder marcar, però va decidir el duel a la part final

Iris Aixalà, en el moment de colpejar la pilota al fons de la porteria tinerfenya.SANDRA ACOSTA

L’AEM va sumar ahir tres punts que li donen un extra molt gran de moral i, sobretot, li permeten enfocar les últimes set jornades de Lliga lliure de pressió i amb llicència per somiar en gran. L’equip lleidatà visitava el difícil camp del Granadilla Tenerife B, on havien punxat tòtems de la categoria com l’Eibar, l’Osasuna o el Deportivo. L’equip canari marcava la zona de descens, dotze punts al darrere de l’AEM, per la qual cosa el conjunt de Rubén López va sortir decidit a sumar tres punts estratègics, que li permetessin deixar de mirar cap a baix per mirar només cap a dalt.

L’AEM va vorejar la perfecció en el tram inicial, però el seu domini va ser efervescent i va haver de resistir en trams de setge del Granadilla B, que enviava la pilota a l’àrea constantment, encara que va inquietar poc Laura Martí. Però quan els partits comencen a morir, l’equip lleidatà acostuma a treure petroli i ahir ho va fer amb la carta de l’estratègia. En una falta lateral, la capitana Iris va mostrar l’olfacte golejador que té malgrat ser central i va embocar una pilota morta a l’àrea petita per decidir el partit i deixar l’AEM de nou a només un punt del play-off i a quatre de la segona plaça. Tot just arrancar el partit, Lara Martínez, novetat en l’onze al centre del camp, va robar una pilota i, des de la frontal, va treure una fuetada que va acabar al travesser després de la primera gran intervenció de la portera local Nay Cáceres. Aquesta ocasió va ser la mostra d’un AEM molt dominant en el primer quart d’hora, que s’hi va atansar de nou amb un intent de Mariajo i va desplegar una pressió alta molt efectiva que va ofegar el conjunt canari fins que en el minut 18 va trobar una sortida en llarg que va provocar una targeta a Minori i va condicionar la defensa lleidatana. El Granadilla B es va abonar al joc directe i a enviar a l’àrea de Laura Martí qualsevol pilota a partir del centre del camp i, tot i que no va tenir gaires ocasions, va obligar a retrocedir l’AEM, que va començar a allargar-se i deixar espais al centre del camp. El conjunt lleidatà va patir un tram d’incomoditat fins que es va revifar just abans del descans. Primer, Andrea ho va intentar tímidament amb l’exterior i en el minut 45, Mariajo va tenir una ocasió molt clara, amb una rematada en el punt de penal després d’un pas enrere de Laura Fernández.

La brillant intervenció de Cáceres al vol li va negar el premi del gol al gran partit de l’atacant aemista i va enviar el matx sense gols al descans. Si l’avís lleidatà va ser molt clar, no ho va ser menys el del Granadilla a la sortida del descans. Al minut 52, un enviament directe de la portera Cáceres va deixar Aithiara sola davant de Laura Martí, però la davantera atacant va rematar massa creuat i el gol no va arribar. El ritme del segon temps va baixar notablement, amb un AEM que no va trobar l’àrea rival a través del joc, però sí a partir de les jugades d’estratègia. Anita va avisar pentinant una pilota després d’una centrada lateral que es va perdre per damunt de porteria (62) i, pocs minuts després, va passar de rematadora a assistent.

Al minut 75, en una falta lateral des de l’esquerra penjada per Lara, similar a l’anterior ocasió, va trobar Anita al caire de l’àrea petita. Tanmateix, la riojana estava d’esquena a porteria, va protegir la pilota i li va cedir a Iris Aixalà, que va definir de cara i va trobar l’únic gol del partit (0-1). El conjunt tinerfeny només va inquietar en faltes laterals i l’equip lleidatà hauria pogut ampliar el marcador amb alguna acció al contraatac resolta sense encert. La resta de minuts, l’AEM es va dedicar a protegir el marcador i, per aquest motiu, Rubén López va donar entrada a la central Jeni, suplent per primera vegada aquest curs, al centre del camp. El perill va ser mínim i Laura Martí va sumar la seua desena porteria a zero del curs, que va atorgar tres punts importants i una enorme dosi d’il·lusió per al conjunt lleidatà.

El vestidor de l’AEM afrontava el partit d’ahir com un possible punt d’inflexió si s’aconseguia el triomf. Així ho van reflectir tant la capitana, Iris Aixalà, com el tècnic, Rubén López, que van coincidir en el fet que “vam parlar durant la setmana que havíem de sumar els tres punts per atansar-nos de nou a la lluita pel play-off”. El tècnic va anar un pas més enllà i va declarar que “ens hem guanyat el dret a somiar”. “Les jugadores estan fent les coses molt bé i per què no podem plantejar-nos coses més importants després de deixar un rival com el Granadilla B a 15 punts”, va afegir un López molt satisfet amb la imatge que va mostrar l’equip.

“Hem fet els millors quinze minuts fora de casa de la temporada i després elles, evidentment, han reaccionat perquè necessitaven puntuar”, va declarar.

Tanmateix, va considerar que “en línies generals, hem fet un grandíssim partit, gairebé sense concedir i marcant en una jugada d’estratègia, que també ens feia falta”. A més, López va lloar la figura de Mariajo, que “ha fet un treball enorme en defensa, guanyant pilotes i només li ha faltat el gol” i va valorar molt positivament la capacitat de l’equip per “aguantar molt bé amb el partit igualat, cosa que ens permet mantenir-nos sempre amb vida i treure punts en el tram final”. Per la seua part, Iris va declarar que “en la segona part ens ha costat una mica més, no sé si estàvem una mica més nervioses i, després del gol, hem intentat defensar i mantenir els tres punts”. De cara al tram final de temporada, la central dels Omellons va dir que “l’objectiu és intentar quedar al més amunt possible i intentar accedir al play-off, que és una cosa que al principi de temporada no ens podíem imaginar, ni de bon tros”.La seua assistent en el partit d’ahir, Anita Álvarez, va qualificar la victòria com a “molt positiva” i va afegir que aquest triomf “et permet tenir més tranquil·litat per no mirar cap a baix. Ara toca anar partit a partit”, va concloure.