ATLETISME ESPORT DE BASE

Cinc lleidatans guanyen medalles d'or i plata a l'Estatal amb Catalunya

Tres del Club Aldahra Lleida Unió Atlètica i dos del Xafatolls de Mollerussa

Fran Carrillo, amb els atletes Pere Mas i Àxel Zarranz.

La Federació Catalana d’Atletisme va aconseguir dos primers i dos segons llocs en el Campionat d’Espanya de cros per seleccions autonòmiques, a les categories sub-16 i sub-18, que es van disputar el cap de setmana passat a Pamplona. En dos de les medalles aconseguides, l’or en la categoria sub-16 masculina i la plata en la sub-18 femenina, hi havia representació lleidatana. A l’equip català sub-16 masculí, dos atletes de l’AA Xafatolls i un de l’Aldahra Lleida Unió Atlètica, van contribuir a la conquesta del títol estatal.

Per part del club de Mollerussa van ser Pere Mas i Àxel Zarranz, cinquè i sisè, respectivament, en la classificació individual. Per la seua part, Amin Ezzatouni, de l’Aldahra Lleida UA, va finalitzar en vuitena posició. També va formar part de l’staff tècnic de l’equip català l’entrenador del Xafatolls, Fran Carrillo. Pel que fa a la categoria sub-18 femenina, la selecció catalana va aconseguir la medalla de plata gràcies a l’aportació, entre altres corredores, de Marwa El Khouya i Carla Ferrara, les dos pertanyents a l’Aldahra Lleida UA. Marwa va finalitzar en quinzena posició en l’apartat individual, i Carla va acabar dissetena.

En el còmput global d’aquest Estatal autonòmic, la Federació Catalana va ser la millor de totes les participants amb aquests dos ors i dos plates. Abans de l’Estatal, el Xafatolls va aconseguir tres podis al Català sub-16, al qual va acudir amb set corredors. Maria March es va imposar en els 600 metres, mentre que Àxel Zarranz va guanyar la prova dels 3.000. Pere Mas va ser plata en els 1.000, amb Nil Solé en quarta posició.