SEGRE

Motor

La trajectòria de Marc Márquez i tota la informació sobre el Mundial de MotoGP que comença demà a Portugal

Marc Márquez arranca amb dubtes | La Ducati la gran favorita al títol

El calendari de MotoGP 2023

El calendari de MotoGP 2023

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’italià Francesco Pecco Bagnaia, actual campió, i la nombrosa representació de pilots Ducati parteixen com a grans favorits de la nova temporada de MotoGP, la més llarga en tota la història amb vint-i-un grans premis, el primer dels quals aquest diumenge al circuit portuguès de Portimao. La gran incògnita, i alhora la gran esperança de la categoria, serà veure la capacitat de reacció de l’equip Repsol Honda, dels enginyers japonesos d’HRC per aconseguir donar una moto competitiva als dos grans campions, Marc Márquez i Joan Mir.

Ja són diverses temporades les que acumulen els pilots d’Honda amb sequera de resultats, una cosa que manté el seu gran referent, Marc Márquez, a prop de la desesperació, o desil·lusió, incapaç de rendir al màxim nivell malgrat haver recuperat pràcticament el màxim potencial físic. La quarta intervenció quirúrgica al braç dret i la intensa pretemporada hivernal han tornat a mostrar un Marc pletòric que anhela i pressiona Honda per disposar del millor material possible, si bé pel que sembla als tests d’hivern encara els queda bastanta feina per fer. En qualsevol cas, en a penes unes hores començaran a rodar a Portimao tots els prototips de MotoGP i serà el moment de començar a calibrar la situació real de motos i pilots, ja que als tests no sempre és “or tot el que llu” i la situació, en competició oficial, acostuma a canviar.

La superioritat de Ducati és inqüestionable. El referent inicial és, òbviament, Pecco Bagnaia, però la relació d’aspirants de Ducati és àmplia i d’allò més potent, amb els també italians Luca Marini, el més ràpid a Sepang, Marco Bezzecchi i Enea Bastiani, el francès Johann Zarco, el madrileny Jorge Martín i Àlex Márquez, acabat d’incorporar a la llista de pilots de Borgo Panigale, però que ha mostrat una ràpida adaptació a la Desmosedici, en la qual ha marcat temps molt propers al capdavant que li donen opcions de pujar a un podi en què no va aparèixer la temporada passada.

tracking