SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

La UEFA investiga el Barça pel cas Negreira

Estudia una “potencial violació del seu marc legal” per part del club

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La UEFA va anunciar ahir que ha iniciat una investigació al Barcelona per una “potencial violació del seu marc legal” en relació amb l’anomenat cas Negreira, que investiga la justícia espanyola. D’acord amb l’article 31 (4) del reglament d’Ètica i Disciplina, la UEFA ha designat inspectors disciplinaris per conduir la investigació, segons va confirmar en un escarit comunicat. Els inspectors que s’encarregaran de la investigació seran els suïssos Jean-Samuel Leuba i Mirjan Koller.

La UEFA ja va sol·licitar informació sobre el cas a la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) el passat 24 de febrer, nou dies després de fer-se pública la investigació iniciada per la Fiscalia de Barcelona, i, segons el seu secretari general, Andreu Camps, li va remetre tota la documentació disponible i la seua disposició a continuar col·laborant.La normativa de la UEFA estableix que l’admissió a les seues competicions “pot ser denegada amb efecte immediat” per als clubs “implicats directament o indirectament en qualsevol activitat destinada a organitzar o influir en el resultat d’un partit a nivell nacional o internacional”. A més de la sanció esportiva, la UEFA també podria sancionar el club a nivell econòmic si el considera culpable d’algun càrrec.Aquest és un dels tres escenaris que s’obren davant de la investigació. Els altres dos són l’arxivament de la investigació o que la UEFA esperi que conclogui el procediment penal del cas per adoptar una decisió.

LaLiga denuncia insults a ViniciusLaLiga va presentar ahir la vuitena denúncia per insults racistes contra Vinicius Jr., després dels fets que van tenir lloc en el partit entre el Barcelona i el Reial Madrid de diumenge passat, “en què una vegada més es van observar intolerables conductes racistes contra Vinicius Jr.”, segons va informar ahir l’organisme presidit per Javier Tebas en un comunicat.

“Segur que el Barça no va comprar àrbitres”L’exblaugrana Andrés Iniesta va assegurar que està “totalment convençut” que el Barça “mai ha comprat cap àrbitre”, respecte al polèmic cas Negreira. En unes declaracions a RAC1, Iniesta va deixar clar que durant el període que va vestir la samarreta del club blaugrana (2002-18) mai no va veure ni va sentir “res estrany” en aquest sentit.

TV3 revela els informes del fill de NegreiraTV3 va publicar ahir els informes que Javier Enríquez, fill de l’exvicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres, José María Enríquez Negreira, realitzava per al Barça, després de tenir accés al sumari del cas Negreira. Segons els documents, Enríquez realitzava fins a sis tipus d’informes entre el primer equip i el filial. En les prèvies s’entregaven documents informatius amb les dades de l’àrbitre i les seues característiques i, després de la jornada, s’analitzava l’actuació arbitral del partit del Barça i també dels partits del Madrid i l’Atlètic.

L’RFEF treu a concurs la prestació del VARLa Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) va anunciar ahir les bases del concurs per a la prestació del servei d’assistència a l’arbitratge a través de vídeo (VAR) per a les tres pròximes temporades, des de la 2023-24 fins a la 2026-27. L’RFEF va indicar en el seu comunicat que les propostes “poden oferir la tecnologia del fora de joc semiautomàtic”.

tracking